Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Dječak je skakao po trampolinu pa otkrili da ima strašnu bolest

Ova užasna bolest uzrokuje upalu i deformaciju kostiju, lomove i snažnu bol koja se može pojaviti bilo gdje u tijelu. Vodi i drugim zdravstvenim problema, poput Crohnove bolesti, astme...

VIDEO

Bezbrižna igra na trampolinu pretvorila se za ovog dječaka u najgoru noćnu moru. Nakon što se Bryce Fisher (13) iz SAD-a ozlijedio na trampolinu u studenom 2015. godine, skakao je, pao te slomio kralježak, liječnici su otkrili da ima vrlo rijetku neizlječivu bolest.

Radi se o kroničnom rekurentnom multifokalnom osteomijelitisu (CRMO) - njegov imunološki sustav napada zdrave kosti. Ta bolest je toliko rijetka da se pojavi kod jednog muškarca na njih šest milijuna. Kod žena je pet puta rjeđa.

Liječnicima je trebalo dugo da shvate o čemu se radi. Prošao je mnoga testiranja, skeniranja, biopsije... Pravu dijagnozu postavili su mu tek nedavno, 19. siječnja ove godine, prenosi Daily Mail.

'Pobijedila sam rak, ali gotovo su me ubile nuspojave liječenja'
'Pobijedila sam rak, ali gotovo su me ubile nuspojave liječenja'

Dječak zbog bolesti mora živjeti u izolaciji, u kući koju dijeli s roditeljima, dvojicom braće i polubratom jer mu je imunitet ugrožen. Njegova majka Carolyn Anderson kaže kako se stanje njegove kralježnice pogoršava, a bol koju trpi je strašna. Ipak, uspije se ponekad nasmijati.

Ova strašna bolest uzrokuje upalu i deformaciju kostiju, lomove i snažnu bol koja se može pojaviti bilo gdje u tijelu. Može dovesti i do drugih zdravstvenih problema, poput Crohnove bolesti, astme, artritisa i ekcema. Dječaku je već propao kralježnjak kojeg je ozlijedio na trampolinu, a sad ima još dva koja su se počela raspadati.

Njegova majka kaže da se sve sporije kreće i počeo je šepati. U budućnosti će možda morati na rekonstrukciju kralježnice ili će završiti u invalidskim kolicima.

Dječak u školu ne ide već ući kod kuće. Njegovo liječenje uključuje mjesečne infuzije jakih lijekova koji nose nimalo ugodne nuspojave. Također, morat će na magnetsku rezonancu svakih tri do šest mjeseci.

Obitelj nema toliko novca da bi mogli pokriti sve troškove liječenja dok čekaju da im osiguranje to omogući pa sakupljaju donacije na internetskoj stranici YouCaring. Također, njegovi roditelji su potaknuli prijatelje i obitelj na mu šalju pisma, kako bi mu bilo malo lakše i kako bi se imao čime zabavljati. 

- Bryce je jako uzbuđen što će mu mnoga djeca pisati. Ne može dočekati da počnu stizati. Zahvalni smo svima iz dubine naših srca - napisala je njegova majka na Facebooku.

Dječak je nedavno pokrenuo i video blog na kojemu priča o svojoj bolesti i onome što sve prolazi zbog nje. Za svoju bolest rekao je da je pravo mučenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Recept za domaći pelinkovac
PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite