Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Stručnjaci: Evo koje su najbolje igračke za djecu za svaki uzrast

Stručnjaci: Evo koje su najbolje igračke za djecu za svaki uzrast

Plišane životinje mogu biti i poučne jer djeca mogu naučiti kako im je pravo ime, gdje žive i kako se glasaju. Ipak, odabrati pravu igračku za dijete može biti veliki izazov

VIDEO

Psiholozi će reći da 'malene prijatelje' djeca vuku sa sobom jer se osjećaju sigurno, a bez njih ne mogu ni zaspati. Obožavaju ih grliti te im ponekad služe i kao jastuk. Često im je plišanac u nekoj fazi - najbolji prijatelj. Zato nema mališana koji ne voli zagrliti mekane plišance i zaspati u njihovu toplom zagrljaju, ističe pedagoginja Isabel Johnson, jer druge igračke sve više postaju slične gadgetima za odrasle.  

POGLEDAJTE VIDEO Odgoj djece u Danskoj:

Pokretanje videa...

Odgoj djece u Danskoj 01:29

- Plišane životinje mogu biti i poučne jer djeca mogu naučiti kako im je pravo ime, gdje žive i kako se glasaju. Ipak, odabrati pravu igračku za dijete veliki je izazov - dodaje.

8 zgodnih savjeta za roditelje koji na godišnji putuju s djecom
8 zgodnih savjeta za roditelje koji na godišnji putuju s djecom

Smatra da više nema “pravih” igračaka, nego su one postale samo zabavne i tehnološki zahtjevne. Pravim igračkama dijete može “manipulirati” i igrati se na “svoj” način. Najbolje igračke su sigurne, atraktivne i poticajne. Uvijek je sigurno ponuditi djeci jednu od “starih” igračaka poput kocki, lopte i lutki jer podržavaju imaginaciju i kreativnost u igri.

Roditelji bi posebno trebali paziti da plišane igračke nemaju dugmad koju djeca mogu slučajno udahnuti ili progutati. Važno je i da se igraju odgovarajućim igračkama za određenu dob. Za dojenčad, manju i predškolsku djecu najbolje je odabrati plišance, a pogodne su igračke za kupanje, lutke, lopte te slikovnice i knjige, savjetuju stručnjaci. 

  • Djeca od 3 do 5 godina Izbjegavajte igračke s oštrim dijelovima, zašiljenim vrhovima i one koje sadrže plastiku koja lako može puknuti.
  • Od 6 do 12 godina Izbjegavajte kupovati igračke u obliku oružja, a ako se na takvo što odlučite, kupujte samo igračke jarkih i šarenih boja.
  • Bez otrova Pazite da su igračke obojene netoksičnim bojama, a niste li sigurni koje su to, raspitajte se kod prodavača ili preko interneta.
  • Budite kontrolori Izbjegavajte igračke sa sitnim dijelovima poput malih magneta, jer ih djeca mogu progutati ili ugurati u nos. Kod igrački na električni pogon napon ne bi smio biti viši od 24 volta. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje