Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

Djevojčici (13) govorili da ima zatvor, a u njoj je rastao tumor

Nakon višestrukih posjeta doktoru i stalnog uvjeravanja da je u pitanju samo zatvor, simptomi Kayleigh Donnelly (13) su bili sve gori te se na kraju otkrilo da ima rak jajnika od 3 kg i 30 centimetara

36 komentara

Kad je posjetila svog liječnika opće prakse žaleći se na bolove u trbuhu i nadutost, Kayleigh Donnelly (13) je poslana kući s objašnjenjem kako ju samo malo boli trbuh. No kako se njezini simptomi nisu poboljšali, majka je posumnjala da je u pitanju nešto puno ozbiljnije.

Kayleigh, koja ima šestero braće i sestara, je počela pokazivati simptome u siječnju 2016. godine, piše Daily Mail

- Nije tjednima obavila veliku nuždu i općenito se osjećala jako loše. Odvela sam ju doktoru koji je rekao da samo ima zatvor. Dao nam je laksative, ali njoj nije bilo ništa bolje. U sljedećih četiri tjedna išle smo doktoru još četiri puta i zvala sam ga sigurno još pet puta. Svaki put bih dobila isti odgovor, dajte joj laksativ i bit će bolje - prisjeća se Lorraine (38), Kayleighina majka.

PROŠLA JE PAKAO 'Pobijedila sam rak, ali gotovo su me ubile nuspojave liječenja'

Nakon što joj se stanje pogoršalo doktor ju je poslao na pretrage u bolnicu, ali su ih u bolnici Centar Kraljice Viktorije u Morecambeu odbili s izgovorom da ne rade pretrage radi zatvora. Iduće jutro Kayleighina koža je bila voštano bijela, a trbuh joj je iz dana u dan bio sve veći.

- Bilo mi je toliko zlo da nisam bila svjesna što se događa oko mene. Moja mama je neprestano plakala - izjavila je Kayleigh.

Dva mjeseca nakon što su se pojavili prvi simptomi, Kayleighina majka ju je odvela u Kraljevsku bolnicu u Lancasteru i napravila kompletnu krvnu sliku. Rezultati su bili šokirajući. U dobi od samo 13 godina, Kayleigh je dijagnosticiran rak jajnika, i postala je jedan od najmlađih pacijenata s tom vrstom raka. U vrijeme dijagnoze rak se već proširio na jetru, slezenu, crijeva i zdjelicu. 

Kayleigh je dijagnosticiran rak od 30 centimetara koji je bio težak više od tri kilograma. Uz to što je jedna od najmlađih pacijentica kojoj je dijagnosticiran rak jajnika u trenutku kad je otkriven, Kayleigh je bila u toliko lošem stanju da su doktori vjerovali da će umrijeti za par dana.

Prošla je nekoliko operacija i kemoterapiju te se bolest trenutačno nalazi u remisiji. U kolovozu 2017. je završila s kemoterapijom i sad ide na mjesečne preglede. 

- Imamo sreće što je živa, ali koliku nesreću Kayleigh ima da dobije tako rijedak rak i to tako rano u životu - pitala se njezina mama Lorraine.

RIJEŠITE KRATKI TEST Osjećate mučninu i smeta vam svjetlo? Možda imate migrenu

Doktor David Walker, medicinski direktor Zaklade Sveučilišnih bolnica Morecambe Zaljeva se javno ispričao Kayleigh i njezinoj obitelji za sve nedaće koje su prouzročili te je pokrenuo internu istragu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message