Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Djevojčicu bez nogu pozvali da nosi revije na Fashion Weeku

Britanka Daisy - May Demetre rodila se s fibularnom hemimelijom, rijetkim poremećajem zbog kojih joj se nisu razvile kosti u nogama te su ih amputirali. Ona je prvo takvo dijete na modnom showu

11 komentara

Zbog rijetke bolesti Daisy - May (9) amputirali su obje noge sa samo 18 mjeseci. Ovih dana su je odabrali kako bi na New York Fashion Weeku predstavila modnu kuću Lulu et Gigi nakon što su je zamijetili kao model u Londonu.

ABC News MISLILI DA UMIRE Djevojka je dobila misterioznu infekciju i ostala bez obje noge

Njezin otac Alex (36) kazao je kako je ona odlučna u tome da pokaže mogućnosti i drugoj amputiranoj djeci te da će obilježiti povijest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Daisy-May Demetre (@daisymay_demetre)

Djevojčica nosi proteze na obje noge, a modelingom se počela baviti u veljači prošle godine. Na londonski Fashion Week pozvali su je predstavnici dječjeg brenda.

PROTIV PREDRASUDA O DOWNU Laura i Kristijan fotkali su se s pankerima: 'Mi nismo drugačiji'

Rodila se s fibularnom hemimelijom, rijetkim poremećajem koji se pojavljuje kod jednog na 40.000 djece. Rađaju se bez fibularne kosti ili ona ostaje prekratka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Daisy-May Demetre (@daisymay_demetre)

Obično poremećaj zahvaća samo jednu nogu, a u iznimno rijetkim situacijama kao kod Daisy - May pogađa obje noge. U njezinom slučaju u lijevoj nozi uopće nije imala fibulu, a u drugoj je bila jako mala. Njezino su stanje otkrili još tijekom trudnoće. Majka Claire Reid (36) i otac Alex bili su šokirani.

AFP Osvojio Everest bez obje noge i donirao proteze

Kad je imala 18 mjeseci u dječjoj bolnici u Birminghamu su joj amputirali obje noge. Operacija je trajala osam sati. Sad se koristi protezama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daisy-May Demetre (@daisymay_demetre) on

Naučila je hodati, trčati i voziti bicikl uz svu samouvjerenost djece njezine dobi, a zaljubila se i u gimnastiku. Zadnjih godinu dana pak posebna strast joj je modeling.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daisy-May Demetre (@daisymay_demetre) on

U New Yorku će 8. rujna prošetati modnom pistom nakon što je isti brend predstavljala na londonskom Kid's Fashion Weeku. Organizatori ističu kako je djevojčica predivna i savršena te da je riječ o prvom djetetu s obje amputacije koje će prošetati pistom u službenom dijelu programa.

abcnews.go.com Nick (12) vozi skateboard bez obje noge i jedne ruke

Njezina sestra Ella (11) također će sudjelovati u showu. Tata Alex objasnio je da misli kako bi sva djeca s amputacijama takva trebala biti cijelo vrijeme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daisy-May Demetre (@daisymay_demetre) on

- To vas ne smije zaustaviti, a definitivno nije zaustavilo Daisy. Ona je u boljoj formi nego mnogi odrasli. No modeling je ne definira, to je samo dio onoga čime se ona bavi. Ona je, jednostavno - Daisy. Ona kroz život prolazi s osmijehom - zaključio je, piše Daily Mail.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message