Lifestyle

Komentari 37

Djevojke, minice i maksi suknje ove su sezone zamijenile midi

Djevojke, minice i maksi suknje ove su sezone zamijenile midi

S novom sezonom dizajneri su našu drugu omiljenu dužinu - maksi, zamijenili upravo ovim odrezanim modelima - istaknut ćete najtanji dio noge iznad gležnja

S posljednjim danima ljeta stiže najveća muka trendseterica - prijelazna razdoblja. Vrijeme kada je prevruće za duge hlače, prehladno za minice, prerano za pletene veste, a prekasno za večernji izlazak bez dugih rukava. Ako vam pogled na čizme izaziva jezu i ne želite se odreći golih nogu, midi suknje idealan su komad da izgurate idućih nekoliko varljivih tjedana.

Na prvi pogled ovaj kroj suknje čini se kao prilično zahtjevan modni pothvat. Na kraju krajeva, ovo je, jednoglasno se slaže modni svijet, najdosadnija dužina na svijetu koju smo navikli gledati na kostimima službenica u poštama i bankama, ravnateljicama škola ili bakicama koje i dalje drže do dobrih starih pravila odijevanja.

S pokrivanjem koljena i najljepše suknje i haljine prelaze u zonu odraslih s kojom će sve starije gospođe biti zadovoljne, a time postaju beskonačno “uncool” (ako su minice eclaires modnog svijeta, midi suknje su piroške sa sirom). No s novom sezonom dizajneri su našu drugu omiljenu dužinu - maksi, zamijenili upravo ovim odrezanim modelima, a njihovo objašnjenje je doista zanimljivo - pronađete li model koji završava po sredini potkoljenice, istaknut ćete najtanji dio noge iznad gležnja te ćete izgledati nekoliko centimetara više.

Iako vizualno ima smisla, prvi korak u tome da midi suknju nosite jednako cool kao Alexa Chung ili Guccijevi modeli je svijest o tome da one svoju staromodnu dužinu moraju nadjačati modernim dizajnom - printevi, detalji, pravilan accessoire (visoka potpetica najbolji je odabir) ili nama omiljeni prorezi koji se možda mogu smatrati varanjem pravi su vam saveznici u pretvaranju bakina outfita u kombinacije za špicu.

Na pistama ova dužina nije bila ograničena samo na suknje - od hlača do haljina, midi definitivno nije pogreška jednog dizajnera nego kroj sezone. Od prugastih modela Acne Studiosa do metalik verzija s resicama u Loeweu te kontrastnih printova i tekstura na Marni i 3.1 Phillip Lim revijama, ove haljine doista su dobile moderni imidž.

Prednost je svakako što s ovim suknjama bez ikakve sumnje možete na posao - prihvatljive su čak i u najstrožim “dress codeovima”. A ako vam treba malo inspiracije, samo pogledajte poznate blogerice. 

Plisirana midi suknja, H&M, 375 kn

Vesta, Zara, 149,90 kn

Baloner, Mango, 449,90 kn

Čizmice, topshop.com, 636 kn

Bucket torba, Bershka, 189,90 kn

Prsten, H&M, 37 kn

Najčitaniji članci