Lifestyle

Komentari 0

Dobitnica titule najslavnijeg odjevnog predmeta je - minica

Dobitnica titule najslavnijeg odjevnog predmeta je - minica

Studija na 2000 Britanaca otkrila je da najvećom legendom u svijetu mode smatraju mini suknju koja je u šezdesetim godinama prošloga stoljeća unijela bunt i revoluciju u svakodnevnu garderobu

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Bijela minica plisiranog dizajna: Tenis kao street style inspiracija

Minica je nastala spontano, u jednom od intervjua izjavila je slavna dizajnerica Mary Quant koju vežemo uz nastanak ove slavne male suknje. Osim modne, imao je ovaj mali kroj, kao što to većina ključnih predmeta ima, i društvenu ulogu te su mlade cure dolazile kod Quant u salon i tražile da ih skrati sve više i više. Gotovo istovremeno u Parizu, mikro haljine kratke do stražnjice predstavio je i ljubitelj stilskoga futurizma, dizajner André Courrèges.

POGLEDAJTE VIDEO: J.Lo zapalila milanski Tjedan mode

Naime, tijekom šezdesetih društvena je revolucija donijela minicu zajedno sa željom za slobodom, bila je pojam novog doba, modernog outfita te onih koje se ne žele više podređivati tradicionalnim zakonima društva.

Upravo je skraćivanje suknje te istovremeno sve više otkrivanje nogu, koje su do onda bile zatvorene u metre i metre široke suknje, na kojoj je uglavnom bila pregača sličnog motiva, bila samostalni simbol bunta.

Britanci su na drugo i treće mjesto u studiji najpoznatijih odjevnih predmeta stavili malu crnu haljinu te vruće hlačice, objavio je The Sun.

Malu crnu haljinu svojataju brendovi Chanel i Givenchy, dok su vruće hlačice nastale u vrijeme minice te također izašle iz ateljea dizajnerice Mary Quant, a istovremeno su hipiji skratili svoje omiljene trapezice do maksimuma.

Mala crna haljina klasik je i sveprisutna u ormarima, čak mnogo više nego minica jer ima dužinu, može se nositi u raznim prigodama te je žene vole i radi toga što figuru čini vitkom.

Istovremeno, vruće hlačice više su element party outfita i ljetnih kombinacija na odmoru, a najpopularnije su one od trapera, iako su neko vrijeme scenom vladale i kožnate vruće hlačice.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Bijela minica plisiranog dizajna: Tenis kao street style inspiracija