Lifestyle

Komentari 63

Dočekao vas je ujutro zaleđen auto? Ovako ćete ga sigurno i brzo odlediti bez oštećenja

Dočekao vas je ujutro zaleđen auto? Ovako ćete ga sigurno i brzo odlediti bez oštećenja

Pripazite i da vam se vrata ne zalede, jer uzalud ste onda ušpricali WD40 u bravu ako se zaledi sve oko nje. Vrlo je jednostavno, sve što trebate napraviti je premazati gumu oko vrata automobila nekom masnoćom

Alkohol i sapun pomažu u bržem odleđivanju stakala na automobilu. Napravite tekućinu za odleđivanje stakala - u bocu stavite litru alkohola, decilitar vode i 1 čajnu deterdženta za pranje posuđa. Dobro promućkajte.

POGLEDAJTE VIDEO: Korisni trikovi za odleđivanje auta

Postoji još jedan recept - ulijte u bocu s raspršivačem alkohol i vodu u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode). 

WD40 je odlično pomagalo u prevenciji zaleđivanja brave na automobilu. Ušpricajte ga u sve brave na vozilu i neće se zalediti preko  noći. 

Pripazite i da vam se vrata ne zalede, jer uzalud ste onda ušpricali WD40 u bravu ako se zaledi sve oko nje. Vrlo je jednostavno, sve što trebate napraviti je premazati gumu oko vrata automobila nekom masnoćom.

To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje itd. Napravite to čim izađete iz vozila kako bi naredno jutro bez problema otvorili vrata.

Tijekom velikih hladnoća kad se vozila bez iznimke ujutro zaleđuju, mudro je zaštititi retrovizore plastičnim vrećicama, a stakla kartonskom kutijom ili komadom platna.

To mogu biti i veliki ručnici za plažu koji će se smrznuti umjesto stakla auta. Brisače svakako podignite kako ih ujutro ne biste našli prilijepljene za stakla. Neki na brisače navuku stare čarape, i to pomaže.

Dobra ideja je i parkirati vozilo tako da prednji dio bude okrenut na istok. Tako će prve jutarnje zrake polako otapati led na vjetrobranskom staklu.

Tu je i trik kako da vam se stakla u vozilu ne zamagle, što je čest slučaj tijekom hladnih dana. Vrlo je jednostavno - premažite sva stakla pjenom za brijanje i dobro protrljajte papirnatim ubrusom, sve dok višak ne nestane.

Istu metodu možete koristiti i kod kupaonskih ogledala.

Uz to, napunite stare čarape pijeskom za mačke, zavežite ih i ostavite da stoje u autu. Taj pijesak upija vlagu pa će tako smanjiti njezinu količinu i u vašem vozilu.

Što ne smijete raditi?

Najčitaniji članci