Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Dolaze vam gosti? Evo kako da vam u pet koraka zablista dom

Dolaze vam gosti? Evo kako da vam u pet koraka zablista dom

Raščistite kuhinjski pult. Ako imate vremena oribajte ploču za kuhanje i operite prljavo posuđe. Usišite dlake i mrvice s kauča i posložite deku i jastuke. Ne zaboravite brzinski očistiti kupaonu. Unesite i dašak zelenila

VIDEO

Bez obzira pripremate li se za blagdansku zabavu ili ste upravo saznali da vam prijatelji dolaze za nekoliko sati, evo nekoliko savjeta kako vaš dom u nekoliko jednostavnih koraka može zablistati. Prvo očistite mjesto gdje bi prvo mogli primijetiti nered kao što je kuhinja, kupaonica ili dnevna soba. Zatim dodajte malo zelenila ili svježeg cvijeća. Vaš će dom u tren oka postati ugodno mjesto kojeg će svi gosti obožavati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bistrica Cottage nekada je bila stari mlin 01:35

1. Uklonite nered u kuhinji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi korak: očistite kuhinjski pult. Čak i ako nemate vremena oribati ploču za kuhanje ili oprati posuđe iz sudopera, čista radna površina ostavit će dojam da je vaša kuhinja uredna i organizirana. Za početak uklonite sve sa pulta, a zatim ga obrišite višenamjenskim sprejom za čišćenje kako biste uklonili prljavštinu i mrvice. 

Zatim isprobajte trik s pladnjem - uzmite ukrasni pladanj (srebrni ili zlatni) i na njega stavite nekoliko svijeća, mirisne štapiće, možete i vaše omiljene začine ili omiljeni pribor za kuhanje. Pladanj će vašoj kuhinji dati dozu elegancije i modernosti, a na njemu će vaše omiljene stvari biti na jednom mjestu. 

20 originalnih i praktičnih ideja za zamatanje božićnih darova
20 originalnih i praktičnih ideja za zamatanje božićnih darova

2. Uljepšajte kauč

Uljepšavanje kauča jednostavan je način da cijela soba izgleda čišće. Ako imate kućnog ljubimca koji pušta dlake, nikako nemojte zaboraviti očistite dlake - za to vam je najbolje uzeti valjak za dlačice. Osim dlačica, to će ukloniti i mrvice. Posložite dekice da to sve izgleda lijepo i uredno i nikako ne zaboravite lijepo posložiti jastuke. Ako imate vremena možete promijeniti jastučnice i staviti čiste ili ako imate jastučnice posebno za goste. 

3. Brzo očistite kupaonicu

Wc školjka i umivaonik vam trebaju biti čisti. To ne smijete nikako zaboraviti. No neposredno prije nego što se gosti pojave, zamijenite stare ručnike za svježe i postavite novi otirač nakon kupanja. Sve treba biti čisto i svježe. Obrišite zrcalo i provjerite imate li dovoljno toaletnog papira. Bilo bi dobro u kupaonicu postaviti osvježivač zraka ili mirisne štapiće kako bi kupaona uvijek mirisala.

Stavljate nekretninu na tržište? Nekoliko stvari nemojte nikada preskočiti prije prodaje doma
Stavljate nekretninu na tržište? Nekoliko stvari nemojte nikada preskočiti prije prodaje doma

4. Dodajte svježe cvijeće 

Cvijeće ne mora biti skupo. Bitno je da kupite neko svježe cvijeće i kvalitetno kojeg možete pronaći u lokalnoj cvjećarnici ili trgovini. Postavite cvijeće u vazu i stavite ga na stol u kuhinju/blagovaonu ili u dnevni boravak. Vazu s visokim cvijećem možete staviti i u kupaonicu. 

5. Prigušite svjetla

Kako bi vaš dom bio spreman za zabavu i svečano ozračje prigušite svjetla. Gotovo svaku stolnu svjetiljku možete prigušiti pomoću prigušivača. Zapalite nekoliko svijeća i postavite ih na mjesta gdje ih možete držati na oku i gdje ih gosti neće srušiti, piše Real Simple.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara