Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Domaće lazanje s mesom i gljivama - savršenstvo okusa

Domaće lazanje s mesom i gljivama - savršenstvo okusa
1

Želite li sami raditi svoju tjesteninu za lazanje, koja je uvijek prirodnija i finija verzija, trebat će vam samo malo strpljenja. Uz umak od mljevenog mesa i gljiva dobit ćete savršen spoj

VIDEO

Sastojci:

Tijesto:

  • 350 g brašna,
  • 4 jaja,
  • žlica ulja,
  • sol;

nadjev:

  • 100 g maslaca,
  • mrkva,
  • luk,
  • celer,
  • žlica sjeckanog peršina,
  • 450 g mljevenog telećeg mesa,
  • 60 g šunke,
  • 50 g sušenih gljiva,
  • sol, papar, muškatni oraščić,
  • 2 dl bijelog vina,
  • žlica brašna,
  • 6 rajčica,
  • 2 dl pasirane rajčice,
  • 120 g parmezana


Priprema:

Od brašna, jaja, ulja i soli zamijesite tijesto pa pokrijte ga vlažnom krpom. Sitno nasjeckajte luk, mrkvu, celer i peršin. Rajčice blanširajte, ogulite i nasjeckajte. Zagrijte 50 g maslaca i popržite povrće.

Dodajte usitnjeno meso, šunku i gljive. Dodajte začine, vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Umiješajte brašno, veći dio sjeckanih rajčica, 2-3 žlice pasirane rajčice i pirjajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i ostavite neka se nadjev hladi.

Odležalo tijesto podijelite na dva dijela, svaki dio rastanjite u list debljine tupe strane noža i narežite na pravokutnike veličine keramičkih posuda za pečenje. Kuhajte ih 8 minuta u zavreloj posoljenoj vodi, ocijedite i stavite na čistu, vlažnu krpu.

Premažite manje posude za pečenje maslacem te slažite redove tijesta i nadjeva. Prelijte preostalom pasiranom i sjeckanim rajčicama, pospite parmezanom i rasporedite komadiće preostalog maslaca. Pecite lazanje oko 25 minuta na 200°C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj