Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Dominanatni muškarci uvijek ispred sebe stavljaju prijatelje

Muškarci sa širim licem za koje se inače misli da su agresivni i samodopadni, odrekli su se novca u korist grupe, dok su ostali svoj novac zadržali samo za sebe

Pixsell
Foto: Pixsell
18 komentara

Macho muškarci s oštrijim crtama lica su se spremniji žrtvovati kako bi pomogli prijateljima nego drugi muškarci, otkrilo je istraživanje britanskog Sveučilišta St. Andrews. 

Znanstvenici su ispitanicima dali novac za video igrice, s time da su se mogli obogatiti ili pomoći svojoj grupi. Jedna grupa mislila je da će se njihovi rezultati mjeriti s drugom grupom s istog fakulteta, a druga grupa da će se rezultati uspoređivati s natjecateljima sa suparničkog fakulteta, piše Daily Mail

Muškarci sa širim licem žrtvovali su svoj novac kako bi pomogli grupi da pobjedi suparnički fakultet, dok su se ostali odlučili zadržati novac i obogatiti se, potvrdila je studija. Iako su prethodna istraživanja otkrila kako se muškarci sa širim licem i oštrijim crtama povezuju s agresivnim i neiskrenim ponašanjem, oni su zapravo spremniji pomoći nego drugi muškarci. Također muškarci su osjetljiviji na prijateljske veze unutar grupe koje pripadaju nego žene, osobito ako ih se promatra. 

- Unatoč uvriježenom mišljenju da su dominantni muškarci samodopadni i agresivni, rezultati istraživanja pokazali su suprotno. Oni su daleko spremniji pomoći i odreći se u ovom slučaju novaca u korist svoje grupe - istaknuo je voditelj istraživanja dr. Michael Stirrat.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message