Obavijesti

Lifestyle

Komentari 87

Donosimo veliki vodič za Advent kroz cijelu Hrvatsku: Pjevajte, jedite najukusniju hranu, kližite

Donosimo veliki vodič za Advent kroz cijelu Hrvatsku: Pjevajte, jedite najukusniju hranu, kližite
2

Advent i blagdanska 'ludnica kuca' nam na vrata, a gdje najbolje jesti, što piti, kamo odvesti klince, zabavljati se cijeli dan, uživati u klizanju i blagdanskoj čaroliji...saznajte u ovom velikom vodiču

VIDEO

Blagdansko vrijeme je pred vratima, a Advent je period koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U posljednjih nekoliko godina adventska ponuda po hrvatskoj se rascvjetala pa je svake nove božićne sezone sve ljepše i svečanije te je ponuda sve bogatija. Od mališana, za koje je ovo vrijeme čarobno, preko odraslih pa do kućnih ljubimaca, svatko može pronaći nešto za sebe. Centar blagdanske ponude već neko vrijeme nije samo u Zagrebu, tako da je idealan trenutak da ove godine istražite što vas očekuje u ostalim hrvatskim gradovima. Prostrana klizališta na otvorenom, kilometri lampica, ukusni slatko slani zalogaji uz božićne melodije i poznate pjevače samo su dio ponude. Zato se spremite za putovanje kroz najljepše ovogodišnje Advente, koji će obasjati sve hrvatske regije kreativnošću i posebnim blagdanskim duhom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Instalacija Polarni san jedan je od najatraktivnijih sadržaja Adventa u Zagrebu 02:30

 

Zagreb

Zagreb ove godine 'adventira' na čak 15 lokacija, a svaka od njih nudi atrakcije koje će upotpuniti blagdanski duh i toplinom ispuniti srca svih građana i posjetitelja. Svečano otvorenje je 2. prosinca, a neizostavne lokacije su Ledeni park, Ledena bajka, Fuliranje i Zrinjevac, koji nude mnoštvo atraktivnih sadržaja.

To su vožnja kočijom, bogati glazbeni program, radionice kao i Advent u zoološkom vrtu, gdje će mališani moći istražiti svijet životinja kroz ukrašene šetnice. Cijeli program možete pogledati OVDJE.

Varaždin

Čarobni grad Djeda Mraza na gotovo 400 četvornih metara veliki je ponos Varaždina, čiji je Advent ove godine na čak osam čarobnih lokacija. Uz Djedicu tamo će biti i Baka Mraz s mirisnim toplim kolačima, veseli i kreativni vilenjaci, kao i neponovljivi Grinch, koji će biti u veselom, prazničnom raspoloženju.

Ovo su cijene na zagrebačkom Adventu: Sarma + pivo je 15 €
Ovo su cijene na zagrebačkom Adventu: Sarma + pivo je 15 €

Panoramski kotač posjetitelje će provozati u Gajevoj ulici uz prekrasan program Adventa na Stančićevu trgu. Nastupat će mnoštvo izvođača, među kojima Neki to vole vruće i grupa Pavel. Oni željni klizanja, svoje će vještine moći pokazati na 40 metara ledenog tobogana. Program Adventa u Varaždinu pogledajte OVDJE.

Rijeka

Riječki Advent budi se u subotu, 2. prosinca, na Korzu, gdje će program početi u 17.30 sati, uz nastup Prvih riječkih mažoretkinja i Eni Jurišić. Osim Korza i slasnih iznenađenja na Trgu Riječke rezolucije, posjetitelje čeka i čarobni Advent na Gradini, koji će svečanim paljenjem čak 12 kilometara lampica početi 3. prosinca u 18 sati.

Rijeka: Trsatska gradina okićena s više od dvanaest kilometara lampica, djeluje spektakularno

Čak 500 elemenata tvore jedinstvene ručno rađene jaslice među stoljetnim zidinama Gradine, a ove godine je na Gradini novitet violina visoka šest metara, upotpunosti ukrašena lampicama. Kuća Djeda Mraza za mališane na Trsatskoj gradini ove će godine preseliti u Mir junaka. 

Što vas sve očekuje na Adventu u Rijeci i Trstatskoj Gradini pogledajte OVDJE.

Šibenik

Šibenska Adventura GREENtanje u Parku ove se godine smjestila na tri etaže đardina, na Poljani i u Kući umjetnosti Arsen. Šibenik je ponosno predstavio Advent 'plastic free i zero waste', u znaku nazdravljanja iz višekratnih čaša. U petak, 1. prosinca Advent će otvoriti Matija Cvek & The Funkensteins, a pozornicu će nakon njih zauzeti mnoga poznata lica.

Advent u Zadru nudi savršenu gastro i koncertnu ponudu
Advent u Zadru nudi savršenu gastro i koncertnu ponudu

Posjetitelje Šibenika očekuju Fritulada, razne radionice i, naravno, Adventura - ove godine Arsentura za najmlađe. Kao i prethodnih godina, klizalište 'Vitićevo more' bit će spremno za ledene akrobacije malih i velikih. Raspored svih događanja potražite OVDJE.

Dobro raspoloženje na šibenskom Adventu usprkos tmurnom vremenu

Dubrovnik

Jubilarni 10. Dubrovački zimski festival započet će na Stradunu 2. prosinca nastupom Prljavog kazališta, a pozornicu će kroz adventski period zauzeti mnoštvo domaćih zvijezda. Poseban Advent bit će posvećen mališanima, koji će moći izraziti svoju kreativnost i zabaviti se na Dječjem zimskom festivalu. Stanica Sjeverni pol u Luži dočetak će posjetitelje i ove godine, kao i program Baš Baština u Lazaretima. Popularnim vlakić i klizalište smjestili su se u Šarenoj zimi u Uvali.

Cijeli program ovog Adventa provjerite OVDJE.

Čaroban izgled Adventa u Dubrovniku

Split

Centar zbivanja bit će kućice i pozornica na Rivi, na tradicionalnome mjestu okupljanja Splićana tijekom cijele godine, a bogat i raznovrstan program pripremljen je i na Prokurativama, Zvončacu i Mertojaku te brojnim mikrolokacijama na užem i širem području grada. ­­Program će biti posvećen osobito najmlađima, a ljubitelji dalmatinske kuhinje nikako ne bi trebali zaobići Peškariju i tradicionalno dijeljenje bakalara na Badnjak. 

Cijeli plan i program pogledajte OVDJE.

Split: Advent na prokurativama

Opatija

Advent u Opatiji počinje 1. prosinca i traje do 7. siječnja, a blagdanskom će čarolijom zasjati lokacije poput parka sv. Jakova, parka Angiolina, Slatine, Lungomare, Ljetne pozornice i gradske tržnice. Stotine tisuća lampica i predivnih dekoracija tijekom Adventa pretvorit će Opatiju u pravu zimsku bajku.

FOTO Metropola je spremna za početak bajkovitog Adventa
FOTO Metropola je spremna za početak bajkovitog Adventa

Zvuci veselih božićnih pjesama dopirat će sa svih strana, a opojni mirisi kuhanog vina i tople čokolade posjetiteljima pružiti posebno iskustvo. Za više informacija o Adventu u Opatiji kliknite OVDJE.

Opatija: Šuma patuljaka u parku Angiolina

Ogulin

Advent u Ogulinu i ove će godine uveseljavati male i velike od 1. prosinca do 7. siječnja 2024., a mjesto radnje su poznate gradske lokacije koje pripremaju super koncerte, radionice i dječje predstave. Tako će se u Centru za posjetitelje Ivanina kuća bajke odvijati super dječje Adventske radionice, a Ogulinska vodičica Sabina Gvozdić vodit će "Bajkovitu rutu vođenja". Tu je i koncert Željka Bebeka na Staru godinu, kao i tradicionalno "Novogodišnje kupanje" na jezeru Sabljaci.

Program Adventa u Ogulinu pogledajte OVDJE.

Pula

Advent u Puli otvara se 3. prosinca, uz ritam Gustafa od 20.30 sati. Središte glazbenih i zabavnih nastupa već je tradicionalno Portarata, a bogata gastro ponuda će vas čekati i na Giardinima te na klizalištu iza OŠ Centar, kao i u Parku grada Graza. Na toj lokaciji smjestili su se i lunapark, kao i kućica Bake i Djeda Božićnjaka, koja će oduševiti mališane. Na Riječkom gatu će djecu posjetiti sv. Nikola 6. prosinca 2023. Više informacija o svim događanjima možete potražiti OVDJE

Pula: Svi uživaju u blagdanskom raspoloženju na okićenim  ulicama i trgovima

Osijek

Od 1. prosinca pa sve do kraja godine Advent u Osijeku zasjat će u blagdanskom svjetlu, a Tvrđa će sadržajno i programski biti podijeljena u tri čarobne lokacije. Na Trgu Jurja Križanića će se smjestiti tradicionalna ponuda adventskih slastica. Vikend zonu za cjelovečernju zabavu potražite u Franjevačkoj ulici, a kao glavna poveznica ovih dviju lokacija je glavni Trg Sv. Trojstva s pregršt ukrašenih božićnih jela. Dodatne informacije koje vas zanimaju o ovom Adventu možete provjeriti OVDJE.

Paljenjem rasvjete na Trgu Sv. Trojstva otvoren je Advent u Osijeku

Vukovar

U nedjelju, 3. prosinca će se u sklopu 26. Vukovarskih adventskih svečanosti upaliti prva adventska svijeća u Gradskome muzeju Vukovar i time će započeti Advent u Vukovaru. Blagdansko ozračje bit će prepuno sadržaja - od besplatnog klizališta, adventskih kućica, božićnog sajma, mnoštva koncerata, pa do jaslica i kuće Djeda Božićnjaka. Sve će se odvijati na glavnom vukovarskom trgu. 

Advent u Vukovaru

Sve informacije o programu Adventa u Vukovaru možete vidjeti OVDJE.

Zadar

Advent u Zadru počinje prvi, u petak, 24. studenoga, uz koncert Tonyja Cetinskog na Trgu Petra Zoranića. Upravo tamo je i središnje mjesto cijelog Adventa, a u blagdanskom će ugođaju posjetitelji uživati i na Trgu pet bunara, gdje će se smjestiti 25 ugostiteljskih kućica. Uz Cetinskog, nastupit će Opća opasnost, klapa Rišpet, Vatra, Matija Cvek i mnogi drugi. U subotu, 25. studenoga, otvara se Dječji Advent. 

Provjerite OVDJE detaljan plan i program događanja na Adventu u Zadru.

Zadar: Nedjeljno jutro u Zimskom parku

POGLEDAJTE VIDEO: POČEO JE ADVENT U ZAGREBU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje