Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Dragi Djedice... Ove godine ću ti napisati najbolje pismo ikad!

Dragi Djedice... Ove godine ću ti napisati najbolje pismo ikad!
8

U pismu nemojte zaboraviti Djedicu pitati kako je pa tek onda zaželjeti želju jer će vam to osigurati mjesto na listi dobre djece. Možete mu poslati čak i email

VIDEO

Ako se vaše dijete na trenutak zabrinulo hoće li ove godine dobiti poklon od Djeda Mraza, jednostavno mu napišite pismo i naglasite zašto baš ovog Božića ne smije zaobići vašu kuću. Naravno riječ je o pismima za djecu, a kako bi čarolija postala stvarna, pošaljite pismo na pravu adresu - u samu Laponiju.

Uzmite komad papira i najprije u gornjem desnom kutu napišite ime i prezime te adresu. Nakon toga pozdravite omiljenog Djedicu s "Dragi Djeda Mraze" i podsjetite ga tko mu piše. Naime, on dobiva jako puno pisama svake godine pa mu treba mali podsjetnik.

Kako se obično čujete samo jedanput na godinu, nemojte odmah tražiti poklone. Pitajte ga kako je, jesu li sobovi spremni za veliku noć i jesu li se vilenjaci umorili. Ispričajte o svojim dobrim djelima koje ste učinili tijekom cijele godine, koliko ste pomagali svojim roditeljima, bakama i djedovima, ali i prijateljima. Nakon toga napomenite što biste htjeli za Božić i zahvalite simpatičnom Djedici na svim lijepim darovima koje vam je donosio svih ovih godina.

Pismo završite sa svojim potpisom, stavite u kuvertu i pošaljite. Na kuvertu napišite adresu: Santa Claus (Djed Mraz), Santa Clause Main Post Office, FI-96930 Arctic Circle, Laponia, Finland. 

Možete je poslati i u Zagreb, Djed će ga zasigurno dobiti, a adresa je P.P. 514, 10002 Zagreb s naznakom "Pismo Djedu Božićnjaku u Hrvatskoj pošti". 

Mail za modernog Djeda Mraza

Ako je vaše dijete premalo da bi samo napisalo pismo, pomozite mu. Djed Mraz se posljednjih nekoliko godina modernizirao, pa mu možete poslati i elektroničku poštu. U mailu nemojte zaboraviti pitati Djedicu kako je, pa tek onda zatražite poklone. Svoje želje možete poslati na santa@santaclaus.com ili posjetite emailsanta.com i smilebox.com te pošaljite pismo. 

Djedica vam odgovara

Kako je Djed Mraz jako zauzet u ovo doba godine, roditelji mogu biti njegovi pomoćnici. Na internetskoj stranici djedmraz.info možete naručiti Djedovo pismo za 60 kuna u kojemu će odgovoriti vašem djetetu, a na freesantaletters.net možete besplatno preuzeti šablone za Djedovo pismo kojeg možete isprintati i sami kod kuće. Osim odgovora možete isprintati i Djedovu listu dobre djece. Vaši najmiliji će se zasigurno razveseliti dok vide da ih Djed nije zaboravio, već im je čak i odgovorio. 

Najduže pismo Djedici

Djeca iz Pantelimona kraj Bukurešta, ove su godine napisala najduže pismo Djeda Mrazu, u nadi da će ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Pismo je dugo 1500 metara, a svoje želje je napisalo stotinjak djece. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh