Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Drive in' kina na Floridi su sve popularnija tijekom izolacije

'Drive in' kina na Floridi su sve popularnija tijekom izolacije
1

Malo 'drive in' kino, Oscala Drive iz Oscale, nastavilo je s radom tijekom pandemije i u zadnje vrijeme bilježe sve veći broj posjetitelja, kojima je to gotovo jedina prilika da izađu iz izolacije

VIDEO

Zanima sas ova tema?Pročitajte onda i ovaj članak: Svojim sinovima napravila kino na otvorenom i oduševila sve

Kako su u vrijeme pandemije koronavirusa i strogih mjera izolacije moderne kino-dvorane u SAD-u zatvorene, vlasnik malog floridskog 'drive-in' kina odlučio je svojim sunarodnjacima pomoći da lakše prebrode karantenu, pa je nastavio  prikazivati nove filmove na starom izlizanom ekranu

- Stari kliše po kojemu 'the show must go on' nije samo kliše. To je sada obrazac našeg življenja - kaže John Watzke, vlasnik 'drive-ina' Ocala Drive u floridskome mjestu Ocala, na jugoistoku zemlje. Mjesto oživljava nostalgične pedesete godine prošloga stoljeća, kad su pasionirani obožavatelji filmova parkirali svoje automobile ispred golemog ekrana, prethodno naručivši kokice, te su kroz prozor vozila pratili filmske projekcije. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Danas su ovakva kina rijetkost - kaže  Jeff Mellott, blagajnik u Ocala 'drive-inu'. Dodaje kako ime nastoje pomoći ljudima da što lakše prebrode iziolaciju. Sve je zatvoreno i ovo im je prigoda da iziđu iz kuća i stanova. .

Vlasnik kina kaže da je njegov 'drive-in' jedini od ukupno 11 otvorenih u Sjedinjenim Državama u kojem se u vrijeme karantene prikazuju i novi filmovi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli RIVEROAK Technical College (@suwanneertc)

Mnogi su stigli s maskama da bi u predvečerje pogledali nove filmske produkcije.

- Svi se disciplinirano drže na propisanoj udaljenosti - kaže Watzke te dodaje da su vozila parkirana na udaljenosti od 3 do 5 metara.

Od četiri filma prikazana tijekom vikenda u Ocala Driveu, dva su u posljednjih nekoliko tjedana emitirana putem interneta: 'Trolovi: Svjetska turneja' i film Jonathana Jakubowicza 'Otpor'. 

S obzirom na to da posjetitelji tijekom projekcije ostaju u svojim vozilima, a kino zadovoljava i preporuku o zabrani okupljanja više od 10 osoba na jednome mjestu, američki 'drive-inovi' smiju raditi.

Hansel Sanchez je do Ocale iz floridskog Sanforda, u kojemu živi, vozio gotovo dva sata, kako bi 'razbio monotoniju izolacije', kaže. 

- To je za nas novost. Moje kći i supruga nisu nikada bile u 'drive-inu'. To im je posebno iskustvo u ovim vremenima - ističe. 

Po podacima Udruge američkih 'drive-in' kina, u SAD-u ih je danas ostalo svega 305., u odnosu na više tisuća, koliko ih je bilo nekada. Po pisanju Los Angeles Timesa, i ostala 'drive-in' kina u Kaliforniji, Kanzasu, Oklahomi i Missouriju bilježe povećanu posjećenost.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: U zamjenu za odlazak u kino: Tri mjeseca besplatnih filmova

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu