Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Druga strana Tunisa: Osjetite snagu Sahare u Ksar Ghilaneu

Druga strana Tunisa: Osjetite snagu Sahare u Ksar Ghilaneu
11

Izlet u pustinju obično se svodi na jahanje deva u Douzu, no ona skriva prave male oaze u kojima možete iskusiti beduinski način života i uživati u zalasku sunca

VIDEO

Mnogi putuju u Tunis i posjećuju sad već standardne turističke atrakcije (Sidi Bou Said, Kartaga, El Jem, Chott El Jerid, Douz, itd) i naravno pustinju. Izlet u pustinju obično se svodi na jahanje deva u Douzu ili nekom drugom mjestu na ulazu u pustinju. Mi smo posjetili pravu oazu i iskusili moć pustinje u njezinoj unutrašnjosti i ovim putem vam je želimo predstaviti.

Ksar Ghilane je mala oaza u južnom Tunisu koja se nalazi na rubu Velike istočne pustinje koja je dio Sahare i smatraju da je to najjužnija oaza Tunisa, piše portal Putoholičari.com. 

Do oaze možete doći jašući devu ali ipak je bolje da na put krenete džipom jer put je dugačak a temperature su visoke. Ukoliko krećete iz Douza vožnja će biti uzbudljiva, jedan dio kroz kamenitu pustinju a zatim prelazite u pješčanu. Druga opcija je iz smjera Matmata gdje veći dio puta vozite cestom a jedan manji dio kroz pijesak.

Vožnja po pijesku slična je vožnji po snijegu, skrenete lijevo a džip odlazi desno, i obrnuto, u svakom slučaju zabavno. Ukoliko niste iskusni s vožnjom po pijesku nemojte se upuštati u tu avanturu, uzmite iskusne ljude sa sobom, jer često ćete zaglaviti u pijesku.

Nakon lude vožnje od nekoliko sati stići ćete u prekrasnu oazu. Palme okružene pijeskom, među kojima se nalazi izvor tople vode u kojem se možete i okupati.

U oazi možete prespavati na beduinski način, naravno. Unutar oaze postavljena su tri kampa, pa možete birati onaj pravi s izvornim šatorima ili luksuzni s klimatiziranim šatorima. U  kampu se nalazi i restoran gdje možete nešto pojesti a luksuzniji dio ima i bazen pa se možete i osvježiti.

Pitate se a što raditi usred pustinje?

Obično vam je dovoljno jedno noćenje da iskusite beduinski način života. Predvečer možete krenuti na jahanje devama i gledati zalazak sunca u srcu pustinje. I dok jašete devu stalno će vas okruživati misteriozni čovjek u crnom na konju i nuditi istraživanje pješčanih dina s njime na konju pa možete i to isprobati.

Možete posjetiti i ostatke rimske utvrde Tisavar koja se nalazi nedaleko od oaze po kojima je oaza i dobila ime, jer Ksar na arapskom znači utvrda.

Članak je preuzet s portala Putoholičari.com

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'