Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Drugačiji Advent: Književnost uz hranu na Europskom trgu

Drugačiji Advent: Književnost uz hranu na Europskom trgu
1

U sklopu novog koncepta glazbenog druženja Social Grilling petkom od 23 sata održava se Silent Disco, a nedjeljom od 17 sati Kontrapunkt & Imogen

VIDEO

Advent na Europskom trgu ove će godine svakodnevno do 8. siječnja uz uobičajeni gastronomski sadržaj ponuditi i ponešto drugačija događanja, poput književnih i kviz susreta, u ambijentu ukrašenom s osam velikih skulptura Orašara koje je za tu priliku izradio akademski kipar Ivo Gašparić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:25

Gašparić je inače scenograf u Hrvatskom narodnom kazalištu koji supotpisuje scenska skulpturalna djela za hit-predstavu "Orašar". Bačve pretvorene u stolove oslikao je Marko Dajak, student Likovne akademije, aktivan na domaćoj street art sceni, a već prepoznatljivih tisuću srca koje vise iznad trga osmislio je i ilustrirao Marko Matošić.

Advent u Hrvatskoj: Provjerite gdje je najpovoljnije jesti i piti
Advent u Hrvatskoj: Provjerite gdje je najpovoljnije jesti i piti

Kako je najavljeno, početkom svakoga tjedna na EU Adventu, urednica, autorica, novinarka i arheologinja Rujana Jeger će u popodnevnim i večernjim satima ugostiti hrvatske književnike s kojima dijeli strast prema glazbi.

U okviru neformalnog druženja tzv. Social Grillinga razgovarat će s nizom predstavnika domaće književne scene, bit će tu Edo, Ljiljana i Sven Popović, Predrag Ličina, Krešimir Pintarić, Ivica Prtenjača, Zrinka Pavlić i Ivana Bodrožić.

Zagreb: Premijera prve hrvatske zombi komedije iz budućnosti Posljednji Srbin u Hrvatskoj

Prvo izdanje programa otvara se u utorak s književnikom, urednikom i izdavačem Borisom Popovićem (Vuizam: arhitektura od krvi i mesa, Sva predivna, beskonačna i konačno mrtva), uz kratko predstavljanje njegovog novog romana.

Nakon toga će uslijediti promocija časopisa o psima Njuškica, a uz dijeljenje besplatnog broja i poklona te razgovora o strahu životinja od petardi, puštat će se glazba koju vole psi.

U sklopu novog koncepta glazbenog druženja Social Grilling petkom od 23 sata održava se Silent Disco, a nedjeljom od 17 sati Kontrapunkt & Imogen u sklopu kojega će se za DJ pultom izmjenjivati Dus, Ilija Rudman, Eddy Ramich, Alen S, Antonio Zuza i Zak.

Srijedom od 19 sati posjetitelji mogu sudjelovati u adventskom Kviznom režimu pod vodstvom Silvija Pleštine i DJ-a i glazbenog urednika Davora Frajmana.

Gastroadvent u Splitu: Naučite napraviti kiflice, umake, desert
Gastroadvent u Splitu: Naučite napraviti kiflice, umake, desert

Radio postaja Yammat FM na Europskom trgu ima i svoj studio, odakle emitira program u udarnim dnevnim terminima.

Britanski sastav Crazy P 7. prosinca dolazi na zagrebački Europski trg, s novim albumom "Age of Ego", nakon 30 milijuna streamova albuma, rasprodanih koncerata u Manchesteru i Londonu, nastupa na festivalima Bluedot, Festival number 6, Love International i u Boiler Roomu na Baliju.

Crazy P, osnovan prije 20 godina u Nottinghamu ističu se, kažu organizatori, glazbenim umijećem, selekcijom i kvalitetnom produkcijom, no ono što ih ponajviše izdvaja je njihov jedinstven glazbeni potpis i nevjerojatni nastupi uživo puni energije, humora i interakcije s publikom.

Beogradski pjesnik, glazbenik i zabavljač Ilija Ludvig, osebujni kantautor i predstavnik beogradske underground scene, poznat po atmosferičnim koncertima s pričama nastupa u subotu, 21. prosinca.

Na Europskom trgu nastupit će i Luce koja će 14. prosinca izvesti hommage soul divama pod nazivom Drugo lice Luce te dvojac "Meritas", 28. prosinca.

Majka napipala kvržicu i umrla tjedan dana nakon dijagnoze
Majka napipala kvržicu i umrla tjedan dana nakon dijagnoze

U organizaciji Festivala igračaka iz Ivanić-Grada na EU Adventu je priređena burza igračaka u sklopu koje se mogu donijeti, donirati i razmijeniti igračke. Humanitarni projekt osmišljen je s ciljem podizanja svijesti, posebno kod najmlađih, o važnosti ponovne uporabe starih predmeta te zaštite okoliša. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa