Društvo građevinskih inženjera Zagreb i 24sata donose vodič za gradnju niskoenergetske kuće | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Društvo građevinskih inženjera Zagreb i 24sata donose vodič za gradnju niskoenergetske kuće

Društvo građevinskih inženjera Zagreb i 24sata donose vodič za gradnju niskoenergetske kuće

Vodič će sadržavati jednostavna objašnjenja osnovnih pojmova i fraza važnih za niskoenergetsku gradnju, savjete o odabiru materijala i konstrukcije, obnovljivih izvora energije, te smjernice za održavanje kuće

Kad uhvate osobu koja hoda ulicom i razgovara sama sa sobom te shvate da je razlog njezina emocionalnog stanja gradnja vlastite kuće, takva se vijest obično ne objavljuje. Mnogi koji su prošli kroz taj proces razumiju takvo stanje i sretni su što su ga uspješno završili. Nažalost, nije rijetkost da ljudi doživljavaju gradnju vlastite kuće kao noćnu moru, a pogotovo to priznaju oni koji su imali prilike biti uključeni u takvo iskustvo. Gradnja vlastitog doma ili kuće proces je koji zahtijeva mnogo više energije, vremena, novca i živaca nego što se očekuje - barem je takva postojeća percepcija.  

Niska potrošnja 

Gradnja kuće jedna je od najvažnijih aktivnosti u životu, a dan useljenja upisuje se u kalendar s najvažnijim obljetnicama i rođendanima najmilijih. U današnje vrijeme, kad se suočavamo s klimatskim promjenama, gradnja niskoenergetskih kuća ili rekonstrukcija koja uključuje energetsku obnovu postaju sve važnije teme. Zvuči magično - takve kuće imaju nisku potrošnju energije za grijanje, hlađenje i pripremu tople vode. Oglušiti se na tu prednost nije mudro, čak i ako ne brinete o globalnom zatopljenju.

Side,View,Snapshot,Of,Workman,,Wearing,Uniform,,Working,Gloves,And

Ako možete zamisliti osjećaj kad na kraju mjeseca stigne jedna četvrtina iznosa računa za grijanje, hlađenje i pripremu tople vode, odnosno da u tri mjeseca sadašnjih računa za energente u kući platite energente za cijelu godinu, a da niste štedjeli na komforu u kući, onda ste upoznali kako je živjeti u niskoenergetskoj kući. 
Investitor, obično vlasnik, igra ključnu ulogu u gradnji ili rekonstrukciji obiteljske kuće, pa mora razumjeti prednosti koje niskoenergetska gradnja pruža i tko će mu to omogućiti. 

Na dobrim temeljima

24sata i Društvo građevinskih inženjera Zagreb iz takve potrebe i motivacije predstavljaju projekt Na dobrim temeljima. Vodič za gradnju niskoenergetskog doma kako bi vam olakšali potragu za dokumentacijom i adresama te kako bi pružili važne informacije iz područja građevinarstva i srodnih inženjerskih struka. Kroz praktični vodič predstavit će sve faze i segmenti gradnje niskoenergetske kuće.

A,Carpenter,Installs,A,Window,In,A,Low,Energy,House

Vodič će sadržavati jednostavna objašnjenja osnovnih pojmova i fraza važnih za niskoenergetsku gradnju, savjete o odabiru materijala i konstrukcije, obnovljivih izvora energije, te smjernice za održavanje i korištenje kuće.

Ponude s tržišta 

Stručne dijelove prožet će konkretne ponude s tržišta. Teme će se obrađivati kroz stručni dio i primjere gradnje niskoenergetskih kuća, a većina tema primjenjiva je jednako na renoviranja postojećih kuća i na novogradnju. Dat ćemo vam savjete o odabiru projektanata, izvođača radova i proizvođača materijala, kao i informacije o tome gdje i kako ishoditi dozvole i ispuniti administrativne zahtjeve.  

Home,Electric,Car,Charging,With,Solar,Power,And,Wind,Power


Cilj projekta jest promovirati održivi razvoj i zaštitu okoliša kroz gradnju niskoenergetskih kuća, koje smanjuju potrošnju energije i emisiju stakleničkih plinova. Vodič za gradnju niskoenergetske kuće pruža vrijedne smjernice za sve one koji žele graditi energetski učinkovitu i održivu kuću te tako pridonositi zaštiti okoliša i održivosti na svim razinama. 
Pa neka gradnja počne!

Stručni partner projekta je Društvo građevinskih inženjera Zagreb. Uz glavnog partnera PEVEX, partner na projektu je i ROCKWOOL.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Kvalitetna stakla ključ su vrlo dobro izolirane kuće - kako ih odabrati i ne pogriješiti
Birajte najbolje

Kvalitetna stakla ključ su vrlo dobro izolirane kuće - kako ih odabrati i ne pogriješiti

Važno je odabrati kvalitetna stakla s dobrim sposobnostima zadržavanja topline i zvučne izolacije, odnosno osigurati adekvatno održavanje topline unutar prostorija. Izolacija ovisi o materijalu od kojeg je prozor napravljen
Ulazna vrata pravo su ogledalo svakog doma. Kako ih odabrati?
BIRAJTE KVALITETU

Ulazna vrata pravo su ogledalo svakog doma. Kako ih odabrati?

Drveno-aluminijska vrata najbolje su rješenje za zadovoljenje sigurnosnih, estetskih i toplinskih potreba. U izolacijskom smislu, drvo je dobar izolator, a aluminij je vodič topline...