Obavijesti

Lifestyle

Komentari 43

Druženja s rodbinom partnera više povezuju nego otuđuju

Druženja s rodbinom partnera više povezuju nego otuđuju
1

Prihvaćanje svojte i rođaka koje ne možete izbjeći te nalaženje zajedničkog jezika s njima imat će višestruke dobre učinke koje ćete ubrzo osjetiti

VIDEO

Rijetko će se tko vratiti s obiteljskog okupljanja da se poslije njega nema na što potužiti prijateljima. Svatko će imati barem neku pritužbu na partnerovu rodbinu i prijatelje, pa imamo ih i na vlastite, ali na njih smo već nekako naviknuli. Iako i vaš partner zna da mu neki roditelj zna biti netaktičan ili prijatelj gnjavator, razgovori o tome neće uroditi nikakvim dobrim plodovima jer neće zbog toga prekinuti odnose s njima niti biste vi to htjeli. 

Čak i ako ste prilično zadovoljni načinom na koji su vas njegovi ili njezini roditelji prihvatili, kako se prema vama odnose njegova ili njezina braća i sestre te prijatelji, često će vam netko ili nešto zasmetati ili će vam se barem učiniti da vam spominjanjem šala i zgoda koje samo oni razumiju žele poručiti kako zapravo niste dio njihova kruga. 

Umjesto da tada zakolutate očima i osjećate se loše, prisjetite se da mnogo doživljaja dijelite i vi sa svojim roditeljima i prijateljima, za koje drugi ne znaju, pa ćete shvatiti da se ne morate loše osjećati zato što se ljudi oko vas podsjećaju svojih uspomena u kojima još nema vas.  Također, od trenutka kad ste upoznali partnera počeli ste stvarati zajedničke uspomene koje dijelite samo vas dvoje i koje isključuju druge iz vašeg odnosa. No to ne znači da je vaš partner prestao biti sin, brat, stric ili ujak ljudima koji ga poznaju od prije, možda i drukčijeg nego što ste ga vi upoznali. 

Otvorite se njihovu svijetu i bit će vam lakše nositi se i s primjedbama koje možda doista i jesu upućene samo vama, poput neizbježnih komentara nove frizure, premršavog izgleda ili neprimjereno kratke suknje koju “valjda ne nosite na posao“. Oduprite se porivu malog povrijeđenog djeteta u sebi da vratite istom mjerom i da na zajedljivu primjedbu odgovorite jednako netaktičnim komentarom tipa “jeste li se to udebljali” ili “izgledaš umorno”. 

Također se nemojte braniti i objašnjavati zašto je nešto takvo kako jest, prihvatite ljude zajedno s njihovim manama i pomirite se s time da neki jednostavno ne mogu komunicirati bez “podbadanja” drugih. Što se prije prestanete odupirati i kočiti na svaku primjedbu koju ćete doživjeti kao napad na sebe, prije će odustati od vas i okrenuti se nekoj drugoj temi.  

Pridružite im se u razgovoru koji obuhvaća neku zajedničku temu i suzdržite se od savjeta i komentara za koje znate da ih neće prihvatiti, a mogli bi ih poslije iskoristiti protiv vas, na primjer, savjetujući nekome da manje jede i više se kreće umjesto da samo pije tablete i jadikuje kako se loše osjeća. Trenutak u kojem ćete uz osmijeh odslušati primjedbe na svoj račun mogao bi biti onaj isti u kojem ćete doista punim plućima početi uživati u životu. 

Prihvaćanje svojte i rođaka koje ne možete izbjeći te nalaženje zajedničkog jezika s njima makar samo na nekoliko sati, koliko potraje jedno okupljanje, imat će višestruke dobre učinke koje ćete ubrzo osjetiti. Najprije ćete biti opušteniji na samom druženju, jer obrambeni štit koji stalno držimo pred sobom iscpljuje više nego što mislite, a čak biste se mogli, rasterećeni očekivanja, i dobro zabaviti. 

Kući ćete se vratiti u boljem raspoloženju, a i suprug će biti zadovoljniji kad vidi da ga neće sutra dočekati prodika majke ili seste o tome kako ste se ponašali, pa će i vaš odnos biti bolji i prožet zahvalnošću što se trudite pomiriti sve njegove svjetove.   

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla
'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom