Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dubinsko čišćenje hladnjaka je važno raditi svakih par mjeseci

Dubinsko čišćenje hladnjaka je važno raditi svakih par mjeseci
1

Hladnjak služi za čuvanje naše hrane, zato ga je važno održavati čistim i primijeniti dubinsko čišćenje svaka tri do šest mjeseci. Ovo su jednostavni koraci kako postići blistavi i lijepo organiziran hladnjak

VIDEO

Prvo ispraznite svu hranu iz hladnjaka. Bakterije se mogu brzo razmnožavati na sobnoj temperaturi, tako da mliječne proizvode, meso i drugu hranu koja se mora držati u hladnjaku stavite u prijenosni frižider. Dubinsko čišćenje hladnjaka dobro je napraviti prije tjedne kupovine hrane kada će u hladnjaku biti manje hrane.

Namirnice kojima je prošao rok bacite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:52

Operite police i ladice

Izvadite ladicu s dna hladnjaka i izvadite sve police koje se mogu ukloniti. Ako ne znate kako ih izvaditi, provjerite priručnik koji ste dobili s frižiderom kako biste točno znali kako to učiniti, a da ništa ne oštetite.

Zatim temeljito operite police i ladicu tekućinom za pranje posuđa i vrućom vodom. Ako su police od stakla, najbolje je da ih prvo pustite da dosegnu sobnu temperaturu kako biste smanjili rizik od razbijanja u vrlo vrućoj vodi.

Čačkalicom uklonite ostatke hrane koji su se skupili na spoju između površine police i okvira police. Isperite police čistom vodom, a zatim ih ostavite da se prirodno osuše ili ih obrišite čistom kuhinjskom krpom.

Obrišite unutrašnjost i vanjsku površinu

Sada skrenite pozornost na unutrašnjost samog hladnjaka. Izbjegavajte koristiti vruću vodu jer to može povisiti temperaturu hladnjaka, a to može odgoditi vraćanje kvarljive hrane. Umjesto toga, koristite hladnu vodu.

Top savjeti kako se svidjeti šefu
Top savjeti kako se svidjeti šefu

Obratite pozornost na utore na bočnim stranama unutrašnjosti hladnjaka na kojima stoje police, jer mogu biti žarišna mjesta za prljavštinu. Štapići za čišćenje ušiju dobri su za uklanjanje stare hrane iz njih. Unutrašnjost hladnjaka temeljito osušite papirnatim ručnicima ili čistom kuhinjskom krpom.

Vanjsku površinu hladnjaka posebno ručku i okvir vrata temeljito obrišite pamučnom kuhinjskom krpom koju ste umočili u hladnu vodu, piše House Beautiful.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'