Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
7 komentara

Dumovec u 2018. spasio 1400 pasa i mačaka te čak 700 ptica

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba je nakon dojave građana obavila skoro dvije tisuće tristo intervencija. Iako su najčešće u pitanju psi i mačke, spašavali su i jelene, ježeve...

Foto: Pexels
7 komentara

U većini slučajeva je zbrinjavala pse i mačke, njih čak tisuću četiristo, spasili su sedamsto ptica poput kolibrića, sokolova, galeba, djetlića, tigrica i kanarinaca. 

Ekipa iz Dumovca je čak dvjesto puta davala prvu pomoć divljim životinjama kao što su gmazovi i sisavci. Spasili su ježeve, šišmiše i sljepiće, pa vjeverice, puhove i vidre, ali i veće divlje životinje kao divlje svinje i jelene. 

U nadležnosti Skloništa su i nezbrinute domaće životinje, pa je novi dom zahvaljujući Dumovcu pronašla i jedna koza.

Foto: Dumovec

- Prošle godine, tj. u drugoj godini svojeg rada, Info centar Dumovec pokazao je koliko je takav sustav vrijedan Zagrepčanima i životinjama našega grada. Upravo je Info centar mjesto kamo građani mogu dojaviti ako im je kućni ljubimac nestao ili ako su pronašli nezbrinutu životinju. Ljubav prema kućnim ljubimcima samo je dio ljubavi prema životinjama. Naime, intervencijama u kojima pomažemo divljim životinjama, želimo očuvati biološku raznolikost Zagreba, metropole bogate prirodom i njezinim životinjskim svijetom. Takve životinje zadržavamo samo onoliko koliko je potrebno da se oporave, te ih u najkraćem roku vraćamo u prirodu - izvan naseljenih područja - izjavio je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Građani koji na prometnici opaze ozlijeđenu životinju, dojavu mogu uputiti na broj telefona Info centra Dumovec 01 2008 354 ili putem broja za hitne službe 112 piše na njihovim stranicama.

IMAMO SE ČIME POHVALITI: Francuzi prvi po veličini 'alatke' u Europi, a gdje su Hrvati?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message