Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dvadeset odličnih i ključnih savjeta za najbolju kosu ikad

Dvadeset odličnih i ključnih savjeta za najbolju kosu ikad
8

Svatko ima određen tip kose. Bez obzira na to jesu li vam pramenovi tanki i ravni ili gusti i kovrčavi, određivanje tipa kose bitan je korak u uspostavljanju savršene frizure

VIDEO

Bilo da je pregusta ili pretanka, preravna ili prekovrčava, većina se muči s tim kako da im kosa izgleda najbolje. A kada tome dodate čimbenike iz okoliša, oštećenja uzrokovana toplinom i boju kose te tipove kose koji postoje, lako se je opteretiti kada pokušavate pronaći najbolju rutinu za sebe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ne pere kosu VIDEO

Želite li poboljšati izgled ​​kose?

Ovdje je 20 načina za najbolju njegu, od pronalaženja prave četke do ispiranja hladnom vodom koja će učiniti da kosa izgleda sjajnije nego ikad.

Evo kako izabrati odgovarajuću četku prema vašem tipu kose
Evo kako izabrati odgovarajuću četku prema vašem tipu kose

Pronađite pravu četku

Vrsta četke koja je najbolja za kosu zapravo ovisi o tipu kose koji imate. Ako je kovrčava, razmislite o četki za raspetljavanje i raščešljavanje koja se može koristiti za stvaranje savršenih spirala, a oni s tankom kosom trebali bi razmisliti o korištenju četke s fleksibilnim vlaknima kako bi spriječili nepotrebno čupanje vlasi.

Nemojte ju četkati kad je mokra

Kosa je super rastezljiva kada je mokra, a snažno četkanje može uzrokovati njezino lomljenje. Koristite češalj sa širokim zupcima ili četku posebno dizajniranu za mokru kosu kako biste izbjegli oštećenje.

Prestanite koristiti toliko topline

Toplina je vrlo štetna za kosu, kao što znaju svi koji su ovisni o sušilu za kosu ili uređajima za kovrčanje. Razmislite o tome da povremeno dopustite da se osuši na zraku i koristite vruće alate kao što su uvijači i pegle na najnižoj mogućoj temperaturi.

Uložite u dobru zaštitu od topline

Ako ćete koristiti toplinu, uložite u proizvod koji će zaštititi osjetljive pramenove od oštećenja visokim temperaturama. Sprejevi za zaštitu od topline dostupni su u raznim cjenovnim kategorijama, od drogerijskih klasika do vrhunskih salonskih opcija, i mogu značajno promijeniti rutinu stiliziranja.

Razmotrite manje štetne opcije za boju

Boje za kosu i izbjeljivači sadrže kemikalije koje mogu oštetiti kosu, ali postoje opcije s mnogo manjim utjecajem. Ako tražite živopisne boje, isprobajte boje na biljnoj bazi, poput onih za privremenu boju. Kana je također odličan izbor za one koji žele svoju kosu nijansirati u prirodne, zemljane tonove.

Koristite sredstva za jačanje kose

Ako imate oštećenja uzrokovana toplinom, bojom ili previše nosite svezanu kosu, razmislite o dodavanju proizvoda za jačanje vlasi u svoju rutinu za dužu, jaču kosu.

Odaberite svilenu jastučnicu kako biste spriječili oštećenje

Vrsta jastučnice na kojoj spavate može imati značajan utjecaj na kosu. Pamučne jastučnice mogu biti grube i petljati se, dok glatke svilene dopuštaju da kosa klizi bez zapinjanja.

Oprezno s konjskim repovima i neurednim punđama

Repovi i punđe su beskrajno zgodni, ali prečesto vezanje kose, kao i prečvrsto, može rezultirati oštećenjem ili gubitkom kose. Pokušajte osigurati da repovi budu što labaviji i s vremena na vrijeme pustite kosu kako te punđe ne bi uzrokovale pucanje.

Pilinga vlasišta je dobar izbor ako želite čvršću i zdraviju kosu
Pilinga vlasišta je dobar izbor ako želite čvršću i zdraviju kosu

Koristite svilene gumice za kosu

Ako morate nositi podignutu kosu, promjena gumice može napraviti veliku razliku. Tipične gumice omotane tkaninom poznate su po tome što čupaju kosu, dok je gumica od baršuna i svile mnogo bolji izbor.

Razmislite o dodatku za poticanje rasta kose

Ako ste doživjeli manji gubitak kose, suplementacija je dobar način da vratite ono što ste izgubili. Razgovarajte s liječnikom o dodavanju dodatka biotina ili vitamina u rutinu kako biste obnovili zdravlje kose, a i poboljšali svoje nokte i kožu dok ste već kod toga.

Redovito se šišajte

Ako vam krajevi izgledaju neuredno, najbolja opcija se ne može pronaći u nekakvoj bočici. Redovitim šišanjem vrhovi će izgledati svježe, a također mogu potaknuti zdraviji rast kose.

Nemojte šamponirati svaki dan

Mnogi peru kosu svaki dan, a to može biti ozbiljno štetno. Razmislite o tome da svoju rutinu zamijenite pranjem svaki drugi dan ili čak svaka 3 do 4 dana kako biste sačuvali prirodna ulja na vlasištu.

Koristite lagani regenerator koji se ne ispire za vlažnost

Ako su vlasi malo suhe, razmislite o ulaganju u regenerator koji se ne ispire koji može dodati vlažnost i snagu bez otežavanja kose.

Koristite masku za dubinsku regeneraciju jednom mjesečno

Čak i najbolja rutina za kosu treba malo pojačanja s vremena na vrijeme, a maske su sjajan način da kosi dodate pozamašnu dozu vlage bez puno truda. Masku možete staviti pod tušem ili je ostaviti da odstoji na kosi nekoliko sati za maksimalan učinak.

Ugradite filter za tuširanje

Voda iz slavine sadrži svakakve tvari zbog kojih kosa može izgledati bezlično, a filter za tuširanje jeftino je rješenje problema. Ovi se filteri lako postavljaju i mogu značajno utjecati na izgled kose i kože.

Redovito čistite vlasište kako biste uklonili nakupine i dali kosi poticaj

Ako ste koristili puno jakih regeneratora ili velike količine proizvoda, vjerojatno se na vlasištu nakupilo mnogo toga. Temeljito čistite šamponom nakupine i kosu ćete učiniti sjajnijom i voluminoznijom u isto vrijeme.

Povećajte unos Omega-3 masnih kiselina

Istraživanja pokazuju da hrana bogata omega-3 masnim kiselinama, poput oraha i lososa, može imati pozitivan učinak na zdravlje kože i kose. Isto vrijedi i za proteine, od kojih se uglavnom sastoji kosa.

Odredite svoj pravi tip kose

Svatko ima određen tip kose. Bez obzira na to jesu li vam pramenovi fini i ravni ili gusti i kovrčavi, određivanje tipa kose bitan je korak u uspostavljanju savršene frizure. Posavjetujte se sa stilistom kako biste odredili koji su proizvodi i stilovi najbolji za vašu kosu, a da joj pritom ne nanesete mnogo štete.

Prepustite se masaži vlasišta

Osim izvrsnog osjećaja, masaža vlasišta također može potaknuti cirkulaciju, što je odličan način za poboljšanje cjelokupnog zdravlja vlasišta. Koristite hidratantna ulja za kosu za masažu ili angažirajte nekog da vam pruži duboku, ekstra stimulirajuću masažu.

Isperite hladnom vodom za dodatni sjaj

Pranje kose u super vrućoj vodi može isušiti kosu, ali većina ne može podnijeti pomisao na hladan tuš. Napravite kompromis ispiranjem na kraju hladnom vodom za sjajniju kosu koja jednostavno izgleda zdravije, donosi MSN.

15 modernih, ženstvenih frizura za žene koje imaju sijedu kosu
15 modernih, ženstvenih frizura za žene koje imaju sijedu kosu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije