Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

E to je luksuz: One Hyde Park zgrada najskuplja je na svijetu

E to je luksuz: One Hyde Park zgrada najskuplja je na svijetu
13

Zgrada je sigurna poput tvrđave, s privatnim dizalima, kinom, vinskim podrumima, sobama panike i spa oazama, a cijena četvornog metra iznosi oko 728.000 kuna

VIDEO

One Hyde Park je najluksuzniji stambeni kompleks na svijetu, smješten je u Knightsbridge ulici u centru Londona i ukupno broji 35.800 kvadrata. U zgradi ima 86 stanova, a prosječna cijena po kvadratu iznosi oko 728.000 kuna. Cijeli je kompleks dizajnirao studio Rogers Stirk Harbour i Partneri, a vlasnici su katarski premijer, šeik Hamad bin Jasim al-Tani i investicijska grupa CPV u vlasništvu slavnog trgovca nekretninama, Christiana Candya. Unutar kompleksa nalaze se tri poslovna lokala, onaj Abu Dhabi Islamske Banke, Rolex i McLaren Automotiv. 

Apartmani koji se nude na prodaju su raznovrsni, od luksuznih jednosobnih stanova, do penthousea veličine preko 250 četvornih metara. Niti jedna spavaća soba u kompleksu nije jednake veličine, a niti tlocrt stanova nije jednak, što svakom vlasniku daje osjećaj jedinstvenosti i luksuza, kažu arhitekti. 

Svi su podovi glazirani, a prekrasan se pogled pruža kroz najskuplje vrsta stakla na obližnji Hyde Park, dok se izvana ne može vidjeti unutra. Mnoštvo pametnih LCD ekrana, sustavi pročišćavanja zraka i druge tehnološke inovacije tek su dio luksuza koji nudi stanovanje u kompleksu, a mami svjetske bogataše da ulože u ovu originalnu nekretninu.

Mislilo se na sve

Na samom ulazu u One Hyde Park zgradu je recepcija te predvorje iz kojeg ogroman i futuristički zakrivljeni hodnik vodi do zasebnih apartmana u zgradi. Zbog sigurnosti vlasnika koji su često na meti raznih kriminalaca zbog imetka i poslova, grada je izgrađena poput tvrđave. 

U stanove se ulazi isključivo po sustavu prepoznavanja rožnice, stakla na prozorima su neprobojna, no ako i to ne spriječi provalnike, vlasnicima preostaje bijeg u sobe za paniku.

Zgrada je popločena je s 15 različitih  vrsta mramora i cijelim hrastovim šumama za vrhunski ugođaj onih koji si to mogu priuštiti. Kome unatoč vrhunskom i originalnom dizajnu dosadi boravak u stanu, vrijeme može prikratiti u privatnom kinu, vinskom podrumu ili bazenu dužine 21 metra. Bogataši u One Hyde Parku zapravo ni ne moraju izlaziti iz zgrade ako to ne žele, jer u njoj mogu vježbati u teretani, opuštati u sauni i welness oazama, igrati se s golf simulatorom te u bilo koje vrijeme naručiti dostavu iz mandarinskog restorana. Tko poželi izaći na večeru, podzemnim putem će dospjeti do restorana Heston Blumenthal.   

Samo za najbogatije

Dizala su opremljena najluksuznijom opremom, a svaki stan ima i privatno dizalo. Vrhunska lokacija u centru svjetske metropole, skupocjeni moderni namještaj i tehnološki potpuno opremljeni stanovi ciljaju na dugoročne imućne kupce. Vlasnici One Hyde Parka vjeruju da i u vrijeme ekonomske krize postoji tržište za imućne, koji unatoč brizi običnog radnika i dalje imaju dovoljno novca za ostvarenje svojih želja.

Tako se najjeftiniji jednosobni stan u zgradi prodaje po cijeni od 28 milijuna kuna, a onaj najskuplji već je prodan za vrtoglavih 1,19 milijardi kuna ukrajinskom multimilijarderu Rinatu Ahmetovu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa