Lifestyle

Komentari 2

Ekološki prihvatljiv dom: Kupite kvalitetno da može trajati duže

Ekološki prihvatljiv dom: Kupite kvalitetno da može trajati duže

Interijer zamislite kao garderobu. Ako kupujte ono što je trenutno u modi to će vam vjerojatno brzo dosaditi. Radije birajte klasični dizajn dobre kvalitete

Arhitektica i specijalistica za interijere Jane O’Connor otkrila je kako dom učiniti ekološki prihvatljivijim. Ovo su njeni savjeti:

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Kupujte kvalitetno, kupujte jednom

Interijer zamislite kao garderobu. Ako kupujte ono što je trenutno u modi to će vam vjerojatno brzo dosaditi. Radije birajte klasični dizajn dobre kvalitete. Uvijek kupite najbolje od onog što si možete priuštiti.

2. Dobro isplanirajte raspored

Kupaonica i kuhinja obično su najveća potrošači u kući. Ali, nije riječ samo o estetici - važno je pravilno postaviti izgled, funkcionalnost, orijentaciju, veličinu, razmjere i osvjetljenje. Inače nikada nećete biti zadovoljni rezultatom i željet ćete ga promijeniti.

3. Reciklirajte

Prodajte stara vrata, rasvjetna tijela i ostali višak građevinskog materijala na web mjestima poput eBay ili Facebook Marketplacea. Također, provjerite mrežne stranice za razmjenu rabljenih stvari.

Shutterstock

4. Prirodna svjetlost

Maksimalno povećajte prirodno svjetlo i nemojte zasipati stropove gomilama reflektora. Inteligentni dizajn rasvjete i pažljivo postavljanje rasvjete mogu uštedjeti račune za struju i imati manji utjecaj na okoliš.

5. Kvalitetan materijal

Drvo je izvrstan prirodni materijal i može trajati cijeli život - ali samo ako se dobiva i uzgaja na održiv način pa provjerite kod svog prodavača. Ipak, razmislite o linoleumu - jako je dobar za okoliš, piše Metro.