
U zdjelu s brašnom dodajte sol i papriku te promiješajte. Margarin umijesite dok ne bude u mrvicama, pa dodajte vodu i mijesite tijesto dok se svi sastojci ne povežu. Podijelite na 12 jednakih komada...
Lifestyle
Komentari 0U zdjelu s brašnom dodajte sol i papriku te promiješajte. Margarin umijesite dok ne bude u mrvicama, pa dodajte vodu i mijesite tijesto dok se svi sastojci ne povežu. Podijelite na 12 jednakih komada...
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko 45 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
U zdjelu s brašnom dodajte sol i papriku te promiješajte. Margarin umijesite dok ne bude u mrvicama, pa dodajte vodu i mijesite tijesto dok se svi sastojci ne povežu. Podijelite na 12 jednakih komada, oblikujte kuglice i ostavite oko 30 minuta. Zagrijte ulje i popržite nasjeckani luk nekoliko minuta. Dodajte protisnuti češnjak i nasjeckanu ljutu papričicu te pržite još malo. Dodajte mljeveno meso i pržite oko 5 minuta. Posolite i popaprite po želji. Na kraju dodajte sok od rajčice i kuhajte dok ne postane jako gusto. Valjkom razvaljajte tijesto na krug oko 12 cm. Na jednu polovinu stavite punjenje od mesa, preklopite i vrhove pritisnite prstima i vilicom. Poslažite emapanade u podmazani pleh i pecite u pećnici oko 20 minuta na 200 stupnjeva.
za tijesto: 200 g brašna, 50 g margarina, žličica ljute mljevene paprike, žličica soli, 50 ml vode; za punjenje: 250 g mljevene junetine ili govedine, 125 ml soka od rajčice, glavica luka, ljuta papričica, režanj češnjaka, papar, malo soli
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+