Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Evo kako ćete s voskom jeftino ogledalo pretvoriti u starinsko

Evo kako ćete  s  voskom jeftino ogledalo pretvoriti u starinsko

Ako tražite onaj klasični starinski izgled zlatnog okvira, možete ga oslikati zlatnim voskom za pozlatu. Na zlatni vosak možete naslikati lagani sloj tamnog laka pazeći da uđe u sve uglove i pukotine

VIDEO

Ogledala su bezvremenski komad u uređenju interijera i to s razlogom. Ne samo da mogu učiniti da manji prostori izgledaju veće,  već se mogu i savršeno uklopiti u gotovo svaki stil.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda 05:07

Da biste osvježili unutrašnjost, nije potrebno kupovati skupe predmete već je potrebno oživjeti stare. Za to ne morate biti dizajner, umjetnik ili vješt obrtnik, možete to učiniti sami na jednostavan i brz način.

Kada su ogledala u pitanju, možda ne želite sasvim novo i moderno ogledalo već želite ono koje će izgledati kao da je došlo iz viktorijanskog doba.

Ekološki prihvatljiv dom: Kupite kvalitetno da može trajati duže
Ekološki prihvatljiv dom: Kupite kvalitetno da može trajati duže

No koliko god pokušavali u trgovini takvo pronaći, ako ne možete pronaći ogledalo koje izgleda dovoljno ostarjelo, uzmite staro ogledalo ili čak okvir za sliku bez ogledala i pretvorite ga u ogledalo iz snova.

Evo kako da novo ogledalo izgleda kao staro

Kada je riječ o tome da novo ogledalo izgleda poput skupocjenog antikviteta, potrebno je uzeti u obzir dvije komponente: samo ogledalo i okvir. Sve se svodi na osobne preferencije. Možda želite ono koje izgleda kao vrlo dobro očuvano starinsko ogledalo, gdje zrcalna površina u osnovi izgleda novo, ali okvir izgleda staro.

Možda vas s druge strane ne zanima okvir ogledala, već želite da ogledalo izgleda kao da desetljećima sjedi u nečijem podrumu i pokazuje svoju starost. 

Kako da okvir izgleda staro?

Postoji mnogo tehnika za starenje okvira. Ali ako tražite onaj klasični starinski izgled zlatnog okvira, možete ga oslikati zlatnim voskom za pozlatu. Kako bi izgledalo još starije, na zlatni vosak možete naslikati lagani sloj tamnog laka pazeći da uđe u sve uglove, pukotine i slično.

Kako ogledalo učiniti starim?

Kako biste 'ostarjeli' ogledalo trebati će vam kiselina, najčešće se to radi s klorovodičnom kiselinom. Za ujednačenje po cijeloj površini, kiselina se raspršuje s pištoljem.

Ako želite imati starosne mrlje na nekim mjestima onda se koristite s četkicom za zube. Naime, kod ove metode svakako je potrebna zaštita - tako da trebate koristiti rukavice, masku i dobru ventilaciju, ali najbolje je ovaj posao ostaviti profesionalcu.

Malo sigurnija metoda su boje za staklo. Kupite željenu boju nabacite ju na ogledalo pomoću igle ili četkice i prijeđite brus papirom, piše Life Hacker.

POGLEDAJTE KAKO TO MOŽETE NAPRAVITI:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'