Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Evo kako ćete se u svom domu osjećati ugodno i odmoriti dušu

Evo kako ćete se u svom domu osjećati ugodno i odmoriti dušu
1

U vrijeme kad smo zatvoreni u karantenama, ili radite, pa dolazite kući premoreni, izuzetno je važno da vaš dom bude mala oaza u kojoj možete i obnoviti energiju. Evo što možete učiniti da bude tako

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Kraljevski užitak: Ljuljačku iz vrta preselite u dnevni boravak  

U vrijeme kad smo zatvoreni u svoja četiri zida, uslijed karantene zbog nastojanja da se spriječi širenje korona virusa, nema važnijeg od toga da u svome domu stvorimo ugodnu, umirujuću atmosferu. Dom bi trebao biti vaša oaza, bez obzira na to jeste li kod kuće po cijele dane , ili odlazite na posao i dolazite baš odmoriti dušu.

Postoje neke sitnice koje možete učiniti da vaša četiri zida doista postanu mjesto gdje ćete odahnuti. Evo nekoliko savjeta za to: 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Izaberite zvučnu kulisu

Dobro je imati pri ruci neku glazbu koja vas uvijek može oraspoložiti. Snimite popis pjesama koje imaju takav učinak na vas, ili pripremite CD koji će biti  'soundtrack' vašeg doma. Neka uvijek bude spreman za reprodukciju, tako da ga brzo i lako možete pokrenuti kad vam zatreba. 

Odaberite 'svoj' miris

Kad uđete u neke trgovine, osjeća se miris koji kao da lebdi u zraku. Zašto vas takav miris ne bi podsjećao na vaš dom? Neka to bude umirujuća nota, poput lavande ili sandalovine. Možete koristiti difuzor esencijalnog ulja, ili svijećnjak u koji se mogu dodavati ulja, ili pripremiti sprej s destiliranom vodom i esencijalnim uljima.

Okružite se mekanim teksturama

Da bi vaš dom bio ugodan, rasporedite mekane jastučiće po sobama, pogotovo u dnevnoj sobi. Postavite jastučiće na kauč, na krevet, pa i oko mjesta na kojem vam je radni stol. Ako imate neku škrinju, ili tabure sa spremnikom, pospremite unutra nježne dekice koje možete izvaditi da biste ih prebacili preko nogu.  

Naučite engleski u udobnosti vlastitog doma u mjesec dana
Naučite engleski u udobnosti vlastitog doma u mjesec dana

Ublažite i rasvjetu

Snažna rasvjeta uništit će priliku za opuštenu atmosferu, zato pronađite način da gašenjem velikih svjetala i paljenjem manjih na raznim krajevima sobe, ublažite svjetlo. Koristite sjenila na lampicama da se njihov sjaj ublaži. 

Ugasite ekrane povremeno

Svakako ih gasite iza 21 sat, odnosno sat do dva prije odlaska u krevet. Pogotovo u ovo vrijeme, kad je teško odvratiti pogled od kasnih večernjih vijesti  koje će samo pojačati osjećaj stresa. Dajte si priliku za odmor duha i očiju od vijesti i ekrana.  

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Dnevni boravak po našem guštu: Zaboravite na stres...

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Pokretanje videa...

00:47
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa