Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Evo kako oprati prljave jastuke u perilici, a da se ne deformiraju

Evo kako oprati prljave jastuke u perilici, a da se ne deformiraju

Trik s teniskom lopticom jedini je koji funkcionira. Loptica koja poskakuje u perilici sprječava da se vlažno punjenje jastuka nakupi u jednom kutu pa jastuci ostaju čvrsti

VIDEO

Iako zamjenu posteljine čistom i njeno pranje mnogi smatraju vrlo zamornom zadaćom, oko 36 posto Britanaca tome se posvećuje jednom u dva tjedna, ali istraživanja pokazuju da često zanemaruju čišćenje – jastuka.

POGLEDAJTE VIDEO: Svojedobno je vladao trend 'pernatih haljina' 

Pokretanje videa...

01:11

Kako oni skupljaju mrtve stanice kože, upijaju znoj i rasadnik su grinja, bakterija i alergena, ne čudi procjena stručnjakinje za čišćenje, Melisse Maker, koja tvrdi da se jastuci od sveg tog smeća mogu udvostručiti tijekom svog  vijeka, piše The Miror. 

Zbog toga na portalu Healthline savjetuju da i jastuke operemo nekoliko puta godišnje, no mnogi vlasnici to izbjegavaju. Srećom, obožavatelji Facebook stranice pod naslovom 'Mrs Hinch Cleaning Tips', na kojoj se razmjenjuju savjeti vezani uz čišćenje doma, otkrili su trik koji stoji oko 30 centi, a pomoći će da jastuci ostanu pahuljasti i čvrsti i nakon perilice rublja. 

Naime, jedan korisnik te stranice pitao je: 'Imate li savjet za bezbojne i izobličene jastuke? Znam da su u jastučnicama, pa se ne vidi da su posivjeli, ali to me počinje smetati'. Članovi grupe odmah su požurili s komentarima a jedan od njih je napisao: 

Uz samo par sastojaka očistite požutjele jastuke: Ne bacajte ih!
Uz samo par sastojaka očistite požutjele jastuke: Ne bacajte ih!

- Operite ih u perilici rublja i zajedno s njima ubacite čistu tenisku lopticu. To sprječava da se deformiraju - opisao je jedan član grupe. 

- Trik s teniskom lopticom jedini je koji funkcionira. Nemojte to raditi prečesto, ali zaista čini čuda, napisao je drugi korisnik Facebooka. Loptica koja poskakuje u perilici sprječava da se vlažno punjenje jastuka nakupi u jednom kutu pa jastuci ostaju čvrsti.  

Drugi obožavatelji 'gospođe Hinch' kažu kako pranje jastuka na koji je navučena jastučnica također pomaže da održe formu. 

- Osobno perem jastuke nekoliko puta godišnje, kad vidim da ih treba osvježiti. Možete ih i sušiti u sušilici, ali ne često o ne na najvećoj temperaturi – dodala je jedna od korisnica svoje iskustvo.  
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju