Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Koristan trik za čišćenje jastuka: Trebat će vam usisavač i krpa

Koristan trik za čišćenje jastuka: Trebat će vam usisavač i krpa

Kada jastuk očistite od prašine i mrvica, možete prijeći na njegovo dubinsko čišćenje. Očistite jastuk vlažnom krpom i upotrijebite malu količinu blagog deterdženta

VIDEO

Svi znamo da bismo trebali redovito čistiti jastučnice i navlake za poplune, ali perete li same jastuke onoliko često koliko biste trebali?

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58

Recimo, samo pranje jastuka i cijeli taj proces može biti prava muka jer morate uključivati perilicu rublja na puni ciklus samo za jedan ili dva jastuka - pogotovo jer njihova veličina obično znači da ništa drugo uz njih neće stati u bubanj.

Ali prema jednoj stručnjakinji za čišćenje, zapravo uopće ne morate koristiti perilicu za postizanje istih rezultata u uništavanju bakterija.

Trikovi kako očistiti pećnicu do savršenstva, bez puno ribanja
Trikovi kako očistiti pećnicu do savršenstva, bez puno ribanja

Sarah Dempsey, guru za čišćenje u My Job Quote, rekla je da je najvažnija stvar koju treba učiniti kada čistite jastuk provjeriti jesu li sva prašina i mrvice skinute, što možete učiniti jednostavnim protresanjem - ili, ako želite dublje čišćenje, korištenjem usisavača.

- Ako trebate očistiti jastuk, najbolje što možete učiniti je početi s otresanjem svih ostataka i prašine. Ako to nije dovoljno da uklonite svu prašinu, trebali biste usisati jastuk kako biste skinuli svu prljavštinu s njega - rekla je.

Alternativno, ako je vrijeme lijepo, možete čak samo staviti jastuk na štrik za rublje i pustiti da vjetar počisti prašinu i ostatke.

Nakon što je taj korak dovršen, možete prijeći na čišćenje jastuka - za koje Sarah kaže da je najbolje učiniti s vlažnom krpom i blagim deterdžentom, jer će to ubiti sve bakterije na tkanini.

- Kad se jastuk očisti od prašine i krhotina, možete prijeći na njegovo čišćenje. Očistite jastuk vlažnom krpom i upotrijebite malu količinu blagog deterdženta. Ako su prisutne tvrdokorne mrlje, možda ćete ga morati malo izribati. Međutim, nemojte ribati prejako jer možete oštetiti sam jastuk. Kad ste očistili jastuk, trebali biste ga položiti negdje na otvorenom kako bi se mogao osušiti na zraku. Proces sušenja može potrajati neko vrijeme, ovisno o tome koliko ste vode upotrijebili - objasnila je.

Znate li čemu služi posljednja rupica na tenisicama? Evo kako ćete ju napokon iskoristiti
Znate li čemu služi posljednja rupica na tenisicama? Evo kako ćete ju napokon iskoristiti

Sarah je također inzistirala na tome da je važno biti strpljiv i pričekati dok se jastuk potpuno ne osuši prije nego što ga ponovno prekrijete i stavite na krevet - jer ne želite da se vlaga zadržava u jastuku koja može uzrokovati razvoj novih bakterija .

Nakon što je jastuk očišćen i osušen, dobro je spriječiti da se ponovno zaprlja, a to možete učiniti pomoću štitnika za jastuk koji prelazi preko njega prije vaše jastučnice. To znači da su dva sloja tkanine između vašeg lica i stvarnog jastuka.

Ako se mrlja ipak prenese kroz te slojeve i na sam jastuk, mrlju biste trebali tretirati što je prije moguće. Da biste to učinili, pokušajte staviti malu količinu praška za pranje ili tekućeg deterdženta na to područje, a zatim oprati kao i obično, piše Mirror.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju