Lifestyle

Komentari 0

Evo kako si tijekom spavanja mrsite, lomite i uništavate kosu

Evo kako si tijekom spavanja mrsite, lomite i uništavate kosu

Nije neuobičajeno probuditi se s divljom i neurednom kosom - ali jeste li znali da postoji način na koji to možete u potpunosti izbjeći samo promjenom jedne stvari u rutini prije spavanja

Jeste li se ikad probudili ujutro i pogledali u ogledalo kako biste otkrili da vam kosa izgleda kao da ne znate što je češalj?

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema stručnjakinji za njegu kose, briga o vašoj kosi tijekom spavanja jednako je važna kao i briga tijekom dana, dok nebriga može uzrokovati lomljenje i stvaranje čvorova u kosi.

A kako zaustaviti to tijekom sna? Podignite kosu prije spavanja.

Stručnjakinja za njegu kose, koja na Instagramu objavljuje pod korisničkim imenom @_yourbesthair, tvrdi da bi spavanje sa spuštenom kose trebalo biti zabranjeno jer svo okretanje i namještanje ljudi dok spavaju stvara trenje između glave i jastuka.

Na nesreću vaše kose, trenje je vaš najgori neprijatelj – jer uzrokuje da se vlasi podignu i lome, što rezultira ispucanim vrhovima.

Stručnjakinja za kosu stoga kaže da uvijek trebate spavati s podignutom kosom kad god je to moguće, jer će to smanjiti količinu kontakta vaših vlasi s jastukom i smanjiti trenje koje uzrokuje lomljenje.

Ona sugerira da je opuštena pletenica najbolja opcija za kosu tijekom noći, nikako zategnuta jer će ona još više potencirati lom vlasi.

- Bolje je spavati s podignutom kosom, a ne spuštenom. Bilo da je u pletenici, opuštenom repu ili punđi - kosa će se manje mrsiti i lomiti - napisala je u isječku.

Ako želite da vaša kosa bude što zdravija, postoje još neki koraci koje možete poduzeti kako biste bili sigurni da vam svo prevrtanje nikada ne uništi vaše pramenove.

Ulaganje u jastučnicu od svile ili satena je dobro dugoročno ulaganje, jer će glatka površina navlake omogućiti da se vaša glava kreće uz manje trenja.

A ako ne volite glatke tkanine za spavanje, umjesto toga možete se odlučiti za svilenu kapu kako bi vam kosa bila pokrivena dok spavate.

Najčitaniji članci