Lifestyle

Komentari 7

Evo kako suhu kobasicu možete lako oguliti u samo pola minute

Evo kako suhu kobasicu možete lako oguliti u samo pola minute

Osim toga kako skinuti omot od kobasice, važno je znati i kako kupiti dobru i kvalitetnu kobasicu. Naime, površina kobasice ili salame uvijek mora biti glatka i sjajna, umjesto ljepljiva

Ukoliko imate suhu kobasicu koju nije lako oguliti, stavite je nakratko pod mlaz vruće vode. Toplina će opustiti opnu i skinut ćete je sa kobasice glatko, bez ikakvih problema.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve tajne soje

Ovom metodom služile su se i naše bake, a one sigurno znaju sve trikove koji domaćici mogu olakšati život.

Na što paziti kod kupovine?

Ako je površina kobasice ili salame ljepljiva umjesto da je glatka i sjajna, bolje je da to ne kupujete niti jedete. Promjena boje na rubovima u tamniju, sivkastu ili zelenkastu pokazuje kako se radi o proizvodu kojeg ne treba pojesti jer nije svjež ili nije bio dobro skladišten i moguće je da se počeo kvariti.

Također, odlučite li kobasice staviti u duboko zamrzavanje, imajte na umu da ih tamo ne bi trebalo držati dulje od dva mjeseca jer će izgubiti na kvaliteti okusa i teksturi.

Recept za gravče na tavče sa kobasicama

Sastojci:

Priprema:

Grah skuhajte nakon što se preko noći namakao u vodi. Nasjeckajte luk, propržite ga sa mljevenim čilijem pa dodajte sjeckanu papriku, kratko pržite i dodajte sjeckanu rajčicu. U to ubacite sve začine, nasjeckajte češnjak i peršin, dodajte lovor i ostavite na laganoj vatri još 10-ak minuta. Ako vam se čini previše gusto, dodajte malo vode. 

U to ubacite ocijeđeni grah pa sve prebacite u keramičku ili zemljanu posudu, dodajte suha rebarca pa pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta ili dok se ne zgusne. 

Napomena: Ako poželite napraviti gravče na tavče sa mladim grahom, tada ga prethodno ne kuhajte, već stavite u posudu sa svim ostalim i dodajte malo vode. Tijekom pečenja provjerite treba li dodavati još tekućine ili ne, a jelo je gotovo kada je grah mekan, a dio tekućine je ispario. Također, umjesto rebrica, možete staviti fine kobasice ili nasjeckanu slaninu, a vrlo ukusna je i vegetarijanska varijanta u kojoj mesa nema.