Lifestyle

Komentari 2

Evo kako svađe na društvenim mrežama utječu na našu psihu

Evo kako svađe na društvenim mrežama utječu na našu psihu

Svađa s nepoznatim osobama na internetu može imati isti utjecaj na vaše mentalno zdravlje kao i izgaranje, rekla je Rachelle Stone, trenerica za izbjegavanje izgaranja

Znate li onaj osjećaj apsolutnog gađenja koji vas uhvati u trbuhu kad pročitate iii vidite nešto na društvenim mrežama za što znate da nije istina? Ili se barem ne slažete ili vjerujete da je istina? 

Ako se odlučite komentirati; sljedeće što znate je da ste upleteni u rat s potpunim neznancima na internetu. lako možda znate da vaša svađa nema smisla, ne možete stati. Tada shvatite da je prošlo još 30 minuta vašeg života koje ne možete vratiti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Svađa s nepoznatim osobama na internetu jednako je loša za vas kao i proživljavanje izgaranja. 

- Ne mogu smisliti bolju stvar koju biste za svoje mentalno zdravlje mogli napraviti od toga da se prestanete raspravljati s neznancima na internetu. Svađa s nepoznatim osobama na internetu može imati isti utjecaj na vaše mentalno zdravlje kao i izgaranje - kaže Rachelle Stone, trenerica za izbjegavanje izgaranja.

Evo koje posljedice svađanje na internetu može imati na vaše mentalno zdravlje

1. Osjećate se tjeskobnije svaki put kad ste na društvenim mrežama

Puls vam se povećava svaki put kada koristite društvene mreže, zbog nepoznatog odgovora koji može dobiti vaša objava ili komentar. Ova tjeskoba može dovesti do povišenog krvnog tlaka i otkucaja srca. 

2. Više ste pod stresom

Primijetit ćete da imate manje strpljenja.

3. Razvijate nesanicu

Ponavljanje virtualnih argumenata sa strancima vam šteti. Ovi internetski argumenti potaknut će vas usred noći da ponovite svoje odgovore i pokušate promijeniti ishod razgovora. Tako oduzimate tijelu dragocjeni san koji ne možete nadoknaditi. 

4. Razvijate fizičke tegobe

Stres je poznati uzrok svih vrsta tjelesnih tegoba, poput dijabetesa, psorijaze, visokog krvnog tlaka, debljanja, nesanice i još mnogo toga, 

Najčitaniji članci