Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Evo kako u vezi biti još sretniji

Evo kako u vezi biti još sretniji

Prihvatite prvo sebe i zavolite sebe kako biste mogli partnera. Kada njega prihvatite onakvog kakav je, bit ćete sretni. Slušajte ga srcem, očima i ušima

VIDEO

Kad se zaljubite u pravu osobu, u srcu možete osjetiti tu ljubav. No, nakon nekog vremena sasvim je normalno da se u vezi pojavljuju problemi. Ti problemi mogu poboljšati vašu vezu, a i mogu vam pokazati da partner ipak nije za vas. Naravno nitko nije odgojen s priručnikom kako ostati sretan i zaljubljen u partnera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Severinine ljubavi 02:13

Tijekom zajedničkog života suočiti ćete s mnogim sukobima. Lako je reći da ćete se bezuvjetno voljeti, ali to je puno teže kada živite zajedno.

Istina je da bezuvjetna ljubav nije isto što i voljeti svaki dio druge osobe. U konačnici, radi se o pronalaženju mira u sebi tako što više ne pokušavate kontrolirati ono što drugi odlučuju učiniti.

Evo što su stručnjaci odgovorili na pitanje: 'Što blokira radost u istinskim ljubavnim odnosima?'

1. Odbacite pojam savršenstva

- Otpustimo percepciju savršenstva i prihvatimo našeg partnera onakvog kakav jest. To će nam pomoći da pronađemo sreću. Prihvaćanje da odnos koji imamo s partnerom neće biti savršen prvi je korak. Kad smo s partnerom i kad se zbog njega osjećamo istinski voljenima, zaštićenim i sigurnima, to nadmašuje sve probleme - kaže Barbara Ann Bruno, trenerica za integrativnu prehranu (INHC) i trenerica za osnaživanje životnog stila.

2. Prije nego što okrivite partnera, pronađite drugi odgovor na problem

- Pomognite sebi i svom partneru pronalaskom lakih rješenja koja rješavaju potencijalne sukobe i ne prisiljavaju nikoga da se promijeni. Moramo napustiti svoj unutarnji ego kako bismo stvorili sretan završetak. Jedan takav primjer bio je kada je moj novi muž ispustio čep paste za zube u odvod kad se uselio u moj stan. Sukob je izbjegnut jer sam išla sama izvaditi čep i u buduće sam počela kupovati pastu s pričvršćenim čepom kako bih spriječila još jedan incident. Pronađite drugi način da zaobiđete problem - savjetuje Cheryl Marks Young, autorica knjige 'Love Your Life: Cultivating Your Vision and Tending Your Dreams'. 

3. Prepoznajte kada se trebate odmaknuti i odvojiti

- Kad se suočite s izazovima u vezi, ponekad postoji sklonost vjerovati da postoje samo dva izbora: ili promijeniti drugu osobu ili se pretvoriti u nekoga tko će toj osobi stalno ugađat. Čin odvajanja, međutim, može eliminirati bitku i ublažiti patnju. Često je to najjednostavnija, najučinkovitija i najljubaznija opcija koja postoji - objašnjava Elizabeth Patterson, trenerica za odnose s ženama.

To ne mora značiti da izbjegavate sukob i podvučet ga pod tepih već se odvojite na neko vrijeme dok se ne smirite i budete spremni za razgovor.

4. Naučite slušati više 

- Komunikacija je razgovor i aktivno slušanje - slušajte srcem, očima i ušima. Kad slušate ono što je rečeno (i namjeru), a ne ono u što vjerujete o osobi, pravo blaženstvo i ljubav koje vaša veza zaslužuje mogu postati stvarnost - govori Evelyn Wang, trenerica osobnog razvoja.

Njoj je 21, a njemu 54: 'Svi misle da sam s njim samo radi novca'
Njoj je 21, a njemu 54: 'Svi misle da sam s njim samo radi novca'

5. Prihvatite međusobno individualno pravo na sreću

- Vaša sreća ne ovisi o ponašanju vašeg partnera. Ne dopustite da vam njihovo ponašanje bude izgovor da budete nesretni. Sami ste odgovorni za vlastitu vibraciju - kaže Ingrid DeHart, nutricionistička trenerica i food blogerica.

6. Vježbajte umijeće samoprihvaćanja

Ilustracije samopouzdanja i posla

- Kako biste mogli rješavati sukobe i biti u što boljem odnosu s partnerom, bitno je da prihvatite sami sebe. Počnite prihvaćajući sebe, svoje mane, svoj strah, svoju ljutnju, ovisnost, kontrolu.. Poznavati i prihvatiti ljubavni jezik vašeg partnera, poštivati ​​njihov prostor i potrebu da izraze svoje mišljenje, ne možete ako ne prihvaćate samog sebe - govori Jhennevièv Heartt, stručnjak za jogu i disanje.

7. Predvidite da ponekad stvari ne idu po planu, i to je u redu

- Upamtite da je vaš partne čovjek koji može pogriješiti baš kao i svi mi. Pitanje koje si morate postaviti je 'Volim li ga?'. Ako je odgovor potvrdan, onda ga tako i tretirajte. Tretirajte ga s ljubavlju, suosjećanjem i prihvaćanjem, a ne s pritužbama, bijesom i manipulacijom. Oboje ćete biti sretniji - objašnjava Linda Dieffenbach, stručnjakinja za odnose.

'Spavam s oženjenim frajerima i to me uzbuđuje - ne kajem se!'
'Spavam s oženjenim frajerima i to me uzbuđuje - ne kajem se!'

8. Ljubav s načinom razmišljanja 'bez obzira na sve'

- Osobina kojoj bismo svi trebali težiti je sposobnost pokazivanja bezuvjetne ljubavi. Bezuvjetno znači da, bez obzira na to kako partner na neke stvari reagira, volite ga u svim situacija, bez obzira na sve, bezuvjetno. Kad vam kažu ili učine nešto što bi vas povrijedilo i dalje ih volite ... bezuvjetno. Ni na koji način ne zaključujem da je to lako postići. Uostalom, to nije nešto s čime smo rođeni; to je naučena vještina - tvrdi Shaun E. Neil, životni trener za odnose.

9. Odlučite svaki dan poboljšavati stvari

- Morate biti realni i postaviti si cilj do kojeg zaista možete doći. Svaki dan malo po malo poboljšavajte svoj odnos s partnerom. Trudite se i jedno i drugo i nikada nemojte odustajati - govori Steve Vinay Gunther, piše YourTango.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'