Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Beauty tretmani koje možete raditi prije ljeta: Kemijski piling izbjegavajte, ali botoks može

Beauty tretmani koje možete raditi prije ljeta: Kemijski piling izbjegavajte, ali botoks može
2

Osim što je važno štiti kožu od štetnih UV zraka, treba pripaziti na izbor kozmetičkih i estetskih tretmana koji nikako nisu dobri ako je koža izložena suncu. Ipak, ima i nekih koje možete raditi

VIDEO

Neki tretmani mogu ostaviti kožu iznimno osjetljivom na UV zrake, čije pretjerano izlaganje može izazvati iritaciju i oštećenje. Nasreću, postoji mnogo sjajnih kozmetičkih tretmana koji su idealni za sva godišnja doba, rekao nam je dr. med. Lovre Pedić, specijalist dermatologije i venerologije iz Opće bolnice Zadar.

Jedan od tretmana koji se mogu raditi i ljeti su dermalni fileri. Riječ je o gelovima na bazi hijaluronske kiseline, koji se koriste za popunjavanje bora, uvećanje određenog dijela lica (usnica), nadoknadu izgubljenog volumena te konturiranje lica.

POGLEDAJTE VIDEO: Beauty tretman

Pokretanje videa...

Terapija puževima 01:08

- Spomenuti fileri vidljivo smanjuju umjerene do izražene bore, nabore i linije na licu. Dermalni fileri nude minimalno vrijeme oporavka, što znači da se odmah možete vratiti svojim aktivnostima. Mogu se primjenjivati tijekom cijele godine. Međutim, tijekom ljetnih mjeseci, posebno kad je sunce jako, trebate biti oprezni s tretmanom da biste izbjegli oticanje i iritaciju kože nakon tretmana. Rezultati mogu trajati i do 18 mjeseci - kaže dermatolog te dodaje da ljeti možete i na botoks.

fran

- Takav tretman uklanja neželjene linije i bore na licu. Za razliku od dermalnih filera, on ne puni kožu nego je zaglađuje privremeno sprečavajući kontrakcije mišića. Botoks se najčešće koristi za tretiranje bora na čelu, bora koje se šire iz kutova očiju i okomitih bora između obrva. Može se koristiti i za liječenje pretjeranog znojenja u području pazuha. Uglavnom nema oporavka, djeluje relativno brzo, obično unutar dva-tri dana, a njegovi učinci mogu trajati i do četiri mjeseca - kaže.

Ako želimo dobru pripremu za ljeto, dobar izbor su skinboosteri. Riječ je o tretmanima koji pružaju koži dubinsku hidrataciju te blistavost i mekoću. Sigurni su za korištenje tijekom cijele godine.

storyeditor/2024-04-04/botox.jpg

Uređaji za oblikovanje lica i tijela koji se oslanjaju na ultrazvučnu tehnologiju, krioterapiju ili radiofrekvenciju potpuno su sigurni za korištenje tijekom svih godišnjih doba.

Laserski tretmani

- Ovakvi tretmani usmjereni su na rješavanje problema lica i tijela poput opuštene kože, oslabljenog tonusa podbratka ili viška masnog tkiva na bedrima, stražnjici, bokovima, trbuhu i nadlakticama - savjetuje dr. Pedić.

Kozmetički tretmani koje treba izbjegavati tijekom proljeća i ljeta uključuju sve što će vašu kožu učiniti osjetljivijom na sunce. To podrazumijeva postupke dubinskog "resurfacinga", kao i većinu laserskih i svjetlosnih tretmana.

- Jedan od takvih tretmana od kojih je bolje suzdržati se kemijski je piling. Ovdje prvenstveno mislimo na srednje duboke i duboke pilinge jer postoje formulacije površinskih pilinga koje se mogu izvoditi tijekom svih godišnjih doba - kaže dr. Pedić, koji prije ljeta nikako ne preporučuje ablativne lasere (CO2 laseri i Erbium YAG laseri) te laserski tretman za hiperpigmentacije, uklanjanje dlaka i kapilara, kao ni terapije intenzivnim pulsirajućim svjetlom (IPL).

- Tretmane koji uzrokuju preosjetljivost na UV svjetlo najbolje je izbjegavati tijekom jačeg sunca jer mogu dovesti do sljedećih problema: hiperpigmentacije, sunčanih opeklina, ožiljaka, infekcija i iritacija - zaključuje dermatolog.

Savjeti kozmetičarke: Ovi rituali čuvaju mladolikost kože lica
Savjeti kozmetičarke: Ovi rituali čuvaju mladolikost kože lica

I iskusna kozmetičarka dala je svoje savjete:

Tretmani koji se rade prije ljeta su svi intenzivni tretmani za lice koji potiču intenzivnu regeneraciju i skidaju gornji sloj kože. Takvi tretmani nikako se ne preporučuju u vremenu intenzivnog sunca.

Moguć kontraefekt

Tu se prije svega ubrajaju pilinzi AHA i glikolnim kiselinama, dermapen, koji se radi na većim dubinama. Kod tih tretmana dolazi do odstranjivanja gornjeg sloja kože kako bi se potaknula koža na regeneraciju, tj. brža izmjena i migracija novih stanica. Ako nema pravilne zaštite od sunca, kod takvih tretmana možemo dobiti kontraefekt jer je tako nježna koža podložnija hiperpigmentacijama. Upravo iz tih razloga s tim tretmanima treba biti oprezan pri pojavi svakodnevnog sunca. I tu je najveća odgovornost kod korisnica usluga jer je bitno svakodnevno korištenje kvalitetnih krema s visokim zaštitnim faktorom. Tako da je sad zadnji tren za takve tretmane.

Zamjena za takav tip tretmana, koji daje jednako kvalitetne rezultate, a može se raditi cijele godine, jest mezoterapija mesogunom. Nakon tog tretmana možete se odmah vratiti svim obavezama, a vrlo rijetko vidljiva je tek poneka mala modrica na mjestu uboda.

Svi oblici hidrodermoabrazije pogodni su za rad tijekom cijele godine, pa tako i ljeti. Osvježit će lice, napraviti kvalitetan piling i dati koži sjaj, a nisu fotosenzibilni.

Make-up trikovi za mladolikost: Ne preskačite kremu, a šminku na bazi ulja i vode ne miješajte
Make-up trikovi za mladolikost: Ne preskačite kremu, a šminku na bazi ulja i vode ne miješajte

Što se tiče tretmana tijela, njihova najintenzivnija sezona upravo počinje.

Anticelulitni tretmani

Kao i za lice, za tijelo su ove godine apsolutni hit mesogun anticelulitni tretmani. Kratko traju, ponavljaju se svakih desetak dana, daju odlične rezultate, a po potrebi se mogu kombinirati sa svim drugim anticelulitnim tretmanima - kaže Antonija Tretinjak, kozmetičarka, pedikerka, vizažistica iz zagrebačkog salona De luxe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije