Lifestyle

Komentari 4

Evo koliko dugo možete ostaviti mokro rublje da stoji u perilici

Evo koliko dugo možete ostaviti mokro rublje da stoji u perilici

Ako mokra odjeća stoji dulje, posebno u perilici koja nije bila očišćena duže vrijeme, može poprimiti neugodan miris, a to je obično uzrokovano rastom bakterija i plijesni

Mokru odjeću u perilici možete ostaviti najviše osam do dvanaest sati, tvrdi stručnjak iz Whirlpool Institute of Fabric Science. Za optimalnu svježinu najbolje je da izvadite odjeću čim prije. Međutim, ako niste kod kuće ili ste zaspali prije nego je perilica završila s radom, nije smak svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ako mokra odjeća stoji dulje, posebno u perilici koja nije bila očišćena duže vrijeme, može poprimiti neugodan miris, a to je obično uzrokovano rastom bakterija i plijesni. Točan vremenski okvir ipak ovisi o raznim čimbenicima, od toga koliko često čistite perilicu do toga kakvu vrstu deterdženta za rublje koristite.

Ako niste sigurni je li mokro rublje stajalo predugo, najjednostavniji način da provjerite treba li ga ponovo oprati je da ga pomirišete. Ako su se plijesan i bakterije počele razvijati na vlažnoj odjeći, osjetit ćete i njihov miris. Ako ga osjetite ponovo operete odjeću. No ako primijetite da netom oprana odjeća ima čudan miris morat ćete oprati i perilicu kako biste se riješili plijesni i bakterija, piše PopSugar.

Najčitaniji članci