Lifestyle

Komentari 172

Evo što se događa s izgledom i zdravljem kada ste neispavani

Evo što se događa s izgledom i zdravljem kada ste neispavani

Mnogi ljudi hodaju naokolo neispavani, a većina ne razmišlja o tome kako to utječe na njihov izgled te fizičko i mentalno zdravlje. Spavanje je svakom čovjeku nužno potrebno...

Kada ne spavamo dovoljno, to negativno utječe na svaki dio tijela, na naš fizički izgled i zdravlje općenito. U današnje vrijeme teško je imati dovoljno vremena za san, ali bilo bi dobro iskoristiti rijetke trenuke slobodnog vremena i odspavati malo tijekom dana, možda za vikend.

Evo što se sve događa kada smo neispavani:

Pripazite na ove stvari - za bolji san

Pokušajte ići na spavanje u podjednako vrijeme jer se tako tijelo navikne na određeni ritam. Spavajte u prostoriji u kojoj ima svježeg zraka i nije previše vruće, jer ćete se u protivnom buditi po noći. Krećite se tijekom dana kako bi vam cirkulacija dobro radila ili napravite nekoliko vježbi dva sata prije odlaska u krevet.

Također, pazite što gledate ili čitate prije spavanja, teška tematika bi mogla uznemiriti vaše misli. Bilo bi dobro da ništa ne jedete tri sata prije spavanja. Svakako stišajte poruke, posebno ako dobivate puno službenih mailova. Priuštite si ponekad toplu kupku sa, recimo, morskom solju i lavandom - spavat ćete kao beba. 

Koliko sna je idealno?

Broj potrebnih sati sna ovisi o tome koliko je netko star. Bebe trebaju najviše sna, a kako čovjek stari ta brojka se smanjuje, piše Bright Side.

Najčitaniji članci