Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
68 komentara

Evo zašto muškarcima tijekom zime treba više seksa i dodira

Zimi je mašta muškarcima 'razigranija' jer im je potrebna da bi si uopće mogli dočarati što se krije iza svih tih slojeva odjeće na ženi - kaže terapeutkinja za brak i veze dr. Sussman

Foto: Dreamstime
68 komentara

U anketi koja je nedavno provedena pomoću jedne aplikacije za 'online dating' pokazalo se da su muškarci ti koji, čak više od žena, imaju potrebu zimske mjesece provesti s nekim. I ne samo da imaju veću želju za seksom, već im se raste i želja za nježnošću, romantikom i prisnosti.  

KNJIGA DANA Ne glumi da uživaš, tako tvoj partner neće znati što voliš

Tako je, na uzorku od tisuću muškaraca, svaki peti odgovorio da bi u zimsko doba vrijeme radije provodio i s partnericom za koju 'nije toliko zagrijan', nego sam. Pokretači ankete su odgovor zašto je to tako potražili kod terapeutkinje za bračne probleme i probleme u vezama dr. Rachel A. Sussman. 

Foto: Dreamstime

- Koliko su god ljeti muškarci uzbuđeni oko činjenice da su slobodni, i u to vrijeme obično izbjegavaju emotivne veze da bi mogli raditi što i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina, uglavnom jer se, baš kao i žene, tada osjećaju usamljeno - objasnila je dr. Sussman.

SAVJET DOKTORA Evo na što misliti kako bi dulje izdržali u seksu - nije nogomet

No ostalo je pitanje pojačane potrebe za seksom, s obzirom na to da su se većinom izjasnili kako im je zimi seks važniji. A razlog zašto su frajeri doslovno više napaljeni zimi je vrlo banalan, tvrdi dr. Sussman. Njeno je objašnjenje da, za razliku od ljetnih mjeseci kada se djevojke razodijevaju i pokazuju većinu svog tijela, zima muškarcima zagolica maštu. Jer, kaže dr. Sussman, nije onako kako mnogi vjeruju, da tipove uvijek uzbuđuje što veća izloženost tijela. 

Foto: Dreamstime

- Štoviše, zimi je mašta muškarcima na višem nivou jer im je potrebna da bi si uopće mogli dočarati što se krije iza svih tih slojeva odjeće na ženi - kaže dr. Sussman.

Zbog toga neke žene neće znati misli li muškarac ozbiljno dok zimu provodi s njima ili mu je žena samo 'emotivni i seksualni paketić u hladnim danima' koji će odbaciti s prvim zrakama proljetnog sunca. 

Foto: Dreamstime Dr. Sussman to komentira prilično jednostavno i kaže:

- Ako izlazite na uobičajene spojeve, zabavljate se vani solo i u društvu, a niste cijelu sezonu na vašem ili njegovom kauču, vjerojatno imate šanse za nastaviti druženje i u proljeće, pa i kasnije kad se i druge djevojke razgolite po jakim vrućinama.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message