Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Evo zašto nije pametno ostaviti kosu da se osuši sama na zraku

Evo zašto nije pametno ostaviti kosu da se osuši sama na zraku

Abbey kaže da kada pustite kosu da se prirodno osuši, sebum se gubi sporije, zbog čega kosa brže izgleda masno i prljavo. Zato 80 posto kose osušite na zraku, a sušilo za kosu koristite samo na korijenu

VIDEO

Mnogi tijekom ljeta ostave kosu da im se sama prirodno osuši nakon pranja, pogotovo jer uređaji poput fena mogu oštetiti dlaku.

POGLEDAJTE VIDEO: Pranje kose

Pokretanje videa...

Ne pere kosu VIDEO

Međutim, stručnjakinja i trihologinja Abbey Yung kaže da ne bi baš trebali dopustiti kosi da se sama osuši na zraku bez upotrebe fena.

Napravila je o tome video na TikToku i rekla da sušenje kose na zraku ipak nije tako zdravo i tvrdi da ono može biti puno gore za kosu od korištenja sušila.

- Nikada više nećeš sušiti kosu na zraku nakon što ti ovo kažem - rekla je i otkrila da je proučila istraživanje koje je objavljeno 1981. Napomenula je i da je ova znanstvena studija predstavljena na godišnjem sastanku Američkog društva kemičara za ulja.

- U tom sam dnevniku pronašla jednu od najnevjerojatnijih rečenica o kosi koju sam ikada pročitala. Piše da kosa osušena na zraku gubi svoj sebum ili masnoću sporije nego ona osušena sušilom. Dakle, ako ste se ikada zapitali zašto vam se čini da vam se kosa ne masti toliko kad je sušite sušilom nego kad je sušite na zraku, ovo je razlog zašto - objašnjava.

Ovi savjeti će spriječiti ispucale vrhove i produljiti vijek zdravih
Ovi savjeti će spriječiti ispucale vrhove i produljiti vijek zdravih

Abbey kaže da kada pustite kosu da se prirodno osuši, sebum se gubi sporije, zbog čega kosa brže izgleda masno i prljavo. Zato je predložila da 80 posto svoje kose osušite na zraku, a sušilo za kosu koristite samo na korijenu, tako i ona radi.

Jedan korisnik je rekao: "Ovo objašnjava zašto mi je kosa uvijek prljava kad je pustim da se osuši na zraku ".

Drugi je dodao: "To je istina! Uvijek sam se pitala zašto imam više dana čistu kosu kad je osušim fenom! Ali nemam vremena to raditi svaki put", piše Daily Star.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju