Lifestyle

Komentari 7

Evo zašto smo tužni kada umre netko poznat iako ga ne znamo

Evo zašto smo tužni kada umre netko poznat iako ga ne znamo

Slavni, poput glumaca, sportaša i glazbenika ne bi bile slavni da ne ostavljaju na ljudima trajan trag. Sasvim je normalno žaliti za njima - objašnjava psihoterapeut Tom Kersting

Kao i uvijek kad umre netko globalno poznat, društvene mreže preplave poruke žaljenja. Tako je bilo i u nedjelju zbog smrti košarkaške legende Kobea Bryanta i njegove 13-godišnje kćerke Gianne. 

- Slavni, poput glumaca, sportaša i glazbenika ne bi bile slavni da ne ostavljaju na ljudima trajan trag - objašnjava psihoterapeut Tom Kersting za RD i kaže da je, premda ih osobno ne poznajemo, normalno žaliti za njima ako poznajemo njihov rad i ako su na nas pozitivno utjecali. 

Zato, ako ste među brojnim obožavateljima koje je diljem svijeta u nedjelju pogodila vijest o smrti slavnog košarkaša, Kersting savjetuje da se usredotočite na pozitivne stvari koje je on unio u vaš život.

NBA: Kobe Bryant Helicopter Crash

- Kao veliki fan Grateful Deada sjećam se kako sam se osjećao kad je Jerry Garcia umro. No njegova mi je glazba omogućila i bezbroj pozitivnih trenutaka koje nikad neću zaboraviti i zato sam istovremeno bio tužan i imao smiješak na licu. Dakle, ključno je biti zahvalan na pozitivnim uspomenama i usmjeriti se na njih, umjesto na tugu - kaže psihoterapeut.

-. Često mislimo da bismo trebali tugovati na neki određeni način, kako smo negdje vidjeli, no tuga je za svakog različit osjećaj - zaključuje Kersting te dodaje da je, naravno, nužno potražiti stručnu pomoć ako žaljenje za nekim počne ometati svakodnevni život.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci