News

Komentari 22

Helikopter u kojem je poginuo Bryant je među najsigurnijima

Helikopter u kojem je poginuo Bryant je među najsigurnijima

Kobe Bryant (41) odradio je svoj posljednji let na način na koji se malo tko nadao. Legenda Lakersa i NBA lige poginula je u padu helikoptera, a tim je prijevoznim sredstvom putovao duže vremena bez ikakvih problema...

Iako je bio jedan od najsigurnijih helikoptera na tržištu, za Kobea je bio koban. Sikorsky S-76B srušio se nakon što je udario u planinu pri brzini od 300 km/h i putnicima nije bilo spasa. Bryant, njegova kći Gianna i još sedmero ljudi, poginuli su u stravičnoj nesreći nedaleko centra Los Angelesa. 

'Mamba' je helikopterom znao dolaziti i na utakmice Lakersa u Staples Center, ali nikada nije bio vlasnik spomenute letjelice. Naime, već je duže unajmljivao helikopter Sikorsky S-76B te je razvio dobar odnos s kompanijom za iznajmljivanje. Oni su mu dopustili da se helikopterom služi kad god je htio.

Tako je prije deset godina na paradu u povodu osvajanja naslova NBA prvaka stigao helikopterom, a kako bi bivši suigrač Steve Blake stigao na liječnički pregled, posudio mu je letjelicu. Posljednji je put slika helikoptera javno objavljena na Instagramu prošle godine kad je Kobe vodio ženu Vanessu na romantičnu večeru.

Među najsigurnijim helikopterima

Helikopter je bio registriran u "Island Express Helicopters of Fillmore", a prema Nacionalnom odboru za sigurnost transporta, registrirani helikopter nikad prije nije imao nikakvih problema. Radar pokazuje da je letjelica napustila John Wayne aerodrom u 9 sati i šest minuta po lokalnom vremenu. 

Spomenuti su helikopteri izgrađeni 1970-ih kako bi radili na naftnim bušotinama i prevozili opremu, a kasnije su prenamijenjeni... Prema nekim istraživanjima, na oko 915,000 sati u letu srušila su se tek dva spomenuta helikoptera. A kako stvari stoje, sad im se, nažalost, pridružio i treći...

Podsjetimo, svijet je u nedjelju ujutro po američkom vremenu šokirala vijest da je legendarni košarkaš Kobe Bryant (41) poginuo u helikopterskoj nesreći. Daljnjim razvojem situacije stigla je tragična potvrda da je u helikopteru bila i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore. Obitelj Bryant s još sedam suputnika putovala je na košarkaški turnir za djevojčice na kojem je Gianna Maria trebala nastupati. Turnir nisu dočekali, a svi su poginuli na licu mjesta.

Hitna pomoć brzo je stigla na mjesto nesreće, a šerifi okruga Los Angelesa zajedno s lokalnom vatrogasnom službom uspjeli su ugasiti požar izazvan padom helikoptera. Putnicima nažalost nije bilo spasa.

Najčitaniji članci