Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Fali vam seksualnog apetita? Ovaj čaj će vas vratiti u formu

Fali vam seksualnog apetita? Ovaj čaj će vas vratiti u formu

Prva pomoć za lošu potenciju dolazi iz prirode, a doktorica Ksenija Krajina Pokupec preporučuje matičnjak, anđeliku, bablji zub, ali i domaći med kao saveznike na putu do boljeg seksualnog života

VIDEO

Postizanje i održavanje erekcije problem je s kojim se susreće svaki četvrti muškarac nakon pedesete, kaže doktorica medicine i fitoterapeutkinja Ksenija Krajina Pokupec. Glavni uzrok impotencije, dodaje liječnica, je loša i nedovoljna cirkulacija krvi kroz tkivo penisa.

Beautiful couple in bed

- Na seksualnu moć muškarca utječu i psihičke tegobe koje izazivaju problemi na poslu ili loši partnerski odnosi, ali i fizička oštećenja kralježnice te bolesti živčanog sustava - nabraja. Negativno djelovanje na mušku potenciju imaju i neki lijekovi, a posebice antidepresiv i antihipertenzivi (lijekovi koji se piju kod povišenog tlaka).

Oslabljena potencija može biti i posljedica neke kronične bolesti poput dijabetesa kod kojeg šećer oštećuje krvne žile i žilice periferne cirkulacije, ili pak povišenih masnoća u krvi koje, stvarajući masne naslage, sužavaju krvne žile i opet ometaju prokrvljenost. Na nju mogu utjecati i bolesti štitnjače, na koju nisu imuni ni muškarci pa zato zbog  smanjenog libida treba mijenjati životne navike, smatra Krajina Pokupec.

Žene, otkrijte svoja tijela! Seks će vam tako biti još strastveniji
Žene, otkrijte svoja tijela! Seks će vam tako biti još strastveniji

- Prije svega treba uravnotežiti prehranu...Nedostatak cinka na primjer, smanjuje i plodnost i potenciju, a manjak magnezija izaziva pojačani stres i smanjuje kvalitetu sna - kaže te dodaje:

Preporučuje se jesti što više voća i povrća, cjelovite žitarice, mliječne proizvode s manje masnoće, govedinu, iznutrice, kamenice, pršut, plavu ribu, rogač, naranče, kelj, kupus, leću, jaja i orašaste plodove. Sve ove namirnice bogate cinkom, kolinom, lecitinom i vitaminom C koji su nam bitni za plodnost i potenciju. Treba prestati pušiti jer nikotin sužava krvne žile i povećava rizik od ateroskleroze, procesa zadebljanja i oštećenja stijenki krvnih žila.

Naime, jača ateroskleroza u krvnim žilama penisa čest je uzrok impotencije kod starijih muškaraca. Između ostalog, treba se kretati i boraviti na svježem zraku. I na kraju, ali nimalo nevažno - treba izbjegavati alkohol jer on smanjuje seksualnu želju.

Hrana za vaginu: Evo što jesti za bolje zdravlje i ugodniji seks
Hrana za vaginu: Evo što jesti za bolje zdravlje i ugodniji seks

- U većim količinama alkohol dovodi do depresije, smanjuje snagu živčanih impulsa, a ujedno potiskuje stvaranje muških spolnih hormona, androgena - pojašnjava liječnica koja nam je otkrila pet recepata za prirodno jačanje seksualne želje.

Biljni afrodizijaci :

ČAJ ZA SPOLNU ŽELJU
Sastojci: matičnjak, mažuran, metvica, srčanik, ružmarin
Pomiješati bilje u jednakim omjerima,uzeti od te mješavine 1 žličicu čaja, preliti šalicom kipuće vode, procijediti nakon 15 minuta i piti za početak dvije šalice dnevno. Neke od ovih biljaka smiruju i opuštaju, a neke potiču cirkulaciju, pojašnjava liječnica Krajina Pokupec.

ČAJ ZA POTENCIJU
Sastojci: anđelika, imela, gospina trava, list masline, maslačak
stolisnik, pirika, kadulja, đumbir
Pripremiti na isti način kako je opisano u čaju za spolnu želju. Mješavina ovih biljaka potaknut će cirkulaciju, smanjiti masnoće u krvi i djelovati na potenciju.

MEDNA MJEŠAVINA
Sastojci: 0,5 kg meda, 4 nasjeckana limuna i 2 češnja češnjaka
Limun i češnjak pomiješajte s medom, neka odstoji desetak dana pa promiješajte. Uzima se po 1 do 2 žličice dnevno protiv ateroskleroze i za bolji krvotok pa tako i dotok krvi do spolovila. Češnjak možete zamijeniti s 3 pune žličice ružmarina pomiješanog s koprivom. Ove pripravke mogu uzimati svi koji imaju problema s potencijom. Javite se liječniku fitoterapeutu ako imate više dijagnoza (osobito dijabetes ili visoki tlak).

ULJE ZA SENZUALNU MASAŽU UDVOJE
Priprema: U 30 ml baznog ulja jojobe, badema ili vanilije dodajte 4 kapi eteričnog ulja limuna, 4 kapi et. ulja sandala, 3 kapi et. ulja ylang ylang, 1 kap ruže otto
U opuštajućoj atmosferi izmasirajte partnera po leđima,trbuhu,nogama.

SENZUALNO ULJE S KADULJOM
Priprema: 4 kapi et. ulja cedra, 3 kapi et. ulja bergamota, 2 kapi et. ulja kadulje, 2 kapi et. ulja nerolija
Pomiješati sve u 30 ml baznog ulja i promućkati.

Evo što je zajedničko parovima koji imaju bolji seks od drugih
Evo što je zajedničko parovima koji imaju bolji seks od drugih

Biljke koje podižu seksualnu moć :

BABLJI ZUB Primjenjuje se za liječenje problema seksualne disfunkcije i jačanje libida. Preporučene doze kreću se oko 450 mg dnevno, a smije se uzimati najviše dva mjeseca. Kao i sljedeće biljke, uzimajte isključivo uz dogovor s liječnikom.

MACA Poznata kao ginseng s Anda, jača snagu, izdržljivost, libido i poboljšava plodnost. Preporučena doza iznosi 1500 do 3000 mg mace dnevno podijeljeno u tri doze. Ne smije se uzimati dulje od 3 mjeseca kontinuirano.

AZIJSKI GINSENG Povećava protok krvi u penis, kao i izdržljivost. Preporučena doza u slučaju erektilne disfunkcije iznosi 900 mg azijskog ginsenga tri puta dnevno, no ne više od tri mjeseca i uz nadzor liječnika.

EPIMEDIUM Podiže libido i poboljšanva erekciju zahvaljujući aktivnim tvarima flavanoidima, osobito ikarinu te polisaharidima. Preporučene dnevne doze kreću se rasponu od 250 do 1000 mg dnevno.

RUŽA OTTO Ruža, naročito eterično ulje ruže Otto djeluje kao afrodizijak senzualnim mirisom. Korijander, kardamom i kadulja pak podižu raspoloženje. Neka od tih ulja možete nakapati na posteljinu, staviti u aroma lampicu...

BOLJE DA NISU SKUPA: Ovi horoskopski parovi se međusobno varaju iza leđa, nema šanse da uspiju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno
Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom