Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Fantastične domaće maske za njegu tijela nakon sunčanja

Fantastične domaće maske za njegu tijela nakon sunčanja

Suncem i morem oštećenu kosu obnovite maskom s jajetom i uljima, lice pomladite maskom od voća i meda, a stopala pilingom od šećera i kokosova ulja

VIDEO

Kako biste izgledali njegovano i mlađe nakon sunčanja, većina pripravaka koji će vam u tome pomoći krije se u vašoj kuhinji, kaže dr. Oz. Kosa puno otkriva o vama, a za zdravu i sjajnu isprobajte mješavinu za čišćenje tjemena od nakupljenih proizvoda koju je dr. Ozu otkrila Jessica Alba. Pomiješajte dvije žlice jabučnog octa sa šalicom vode ili prilagodite omjer svom tipu kose, time prelijte tjeme te isperite. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:01

Revitalizirajuća maska za kosu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osobito ljeti kosa od sunca i mora postane suha, slamnata i oštećena, a možete je ojačati i obnoviti revitalizirajućom maskom tako da pomiješate istučeno jaje, po žlicu kokosova i maslinova ulja, žlicu meda, 60 ml vode i pola zgnječene banane.

Miješajte dok smjesa ne postane glatka, nanesite na oštećena područja i ostavite da djeluje 15 minuta. Isperite i operite kosu šamponom. Ova maska pomoći će i ako vam je kosa oštećena bojenjem ili ako je lomljiva, dodaje dr. Oz. 

Njega kose ljeti: Odlični savjeti poznatog francuskoga kolorista
Njega kose ljeti: Odlični savjeti poznatog francuskoga kolorista

Med i jogurt za regeneraciju vlasi

Umjesto regeneratora nanesite na kosu mješavinu pola šalice jogurta i pola šalice meda. Ostavite da djeluje 20 minuta te isperite toplom pa hladnom vodom, kaže Oz. 

Kako biste cijelu godinu imali lijepu kožu lica, svako jutro nanesite kremu sa zaštitnim faktorom, osobito ljeti. Za domaću masku pomiješajte po tri žlice papaje i ananasa te žlicu meda. Umasirajte na čisto i suho lice te vrat, ostavite da djeluje deset minuta pa isperite. Ne stavljajte ovu masku više od dvaput na tjedan. 

Beautiful Woman Putting Mask On Long Wet Hair. Hairbrushing

Mokra kosa je osjetljiva

Prema mokroj kosi ponašajte se kao prema svilenoj bluzi, napominje dr. Oz. Češljanje mokre kose i čupanje sijedih nepotrebno oštećuju kosu te zauvijek oslabljuju folikule. Zato redovito hidratizirajte kosu, izbjegavajte često feniranje, a pomagala za kosu zagrijte na najmanju temperaturu. 

Jutarnje ili večernje tuširanje? Evo što je bolje za vaše tijelo
Jutarnje ili večernje tuširanje? Evo što je bolje za vaše tijelo

Važan je i dobar piling

Poslije uživanja na suncu i pijesku tijelu će biti potreban dobar piling kako biste uklonili mrtve stanice i vratili koži sjaj. Slavni doktor savjetuje da pomiješate šalicu mljevene kave, pola šalice šećera i šalicu kokosova ulja. Umasirajte piling na mokru kožu cijelog tijela nakon tuširanja, ostavite da djeluje do deset minuta pa isperite toplom vodom.

Također, povremeno potaknite obnovu stanica kože i izbacite toksine iz tijela suhim četkanjem. Počnite od stopala i krećite se kružnim pokretima gore prema srcu.

Kokosovo ulje krani kožu

Tijelo poslije nahranite i zaštitite kokosovim uljem, tj. antioksidansom, vitaminom E, koji sadrži. Za bolju apsorpciju namažite tijelo poslije tuširanja, preporučuje Oz i dodaje da kokosovo ulje ima odličan anti-age učinak. Osim tijelo, njime možete mazati i lice za njegu i pomlađujući učinak, ali i stavljati na kosu. No mora biti kvalitetno. 

Brinite i o stopalima

Redovita hidratacija tijela ključna je za održavanje mladolike i hidratizirane kože. Stopala su boljka mnogih žena, osobito ljeti. Sredite ispucane pete tako što ćete pomiješati 1/4 šalice smeđeg šećera, po dvije žlice kokosova ulja i meda te tri kapi esencijalnog ulja metvice. Umasirajte snažnim pokretima piling na stopala, isperite toplom vodom i osušite ručnikom. 

Kupka od mlijeka i meda za stopala:

Mliječna kiselina iz mlijeka spas je za suha i umorna stopala te smanjuje iritacije. Imate li problema s cirkulacijom, potaknut će je cimet. Pomiješajte tri-pet žlica meda, žličicu ekstrakta vanilije, dvije žličice sode bikarbone, žličicu mljevenog cimeta, pola šalice narančina soka i šalicu mlijeka. Dodajte mješavinu u toplu vodu te namačite noge u kupki 10-15 minuta. 

70th Annual Golden Globe Awards - Arrivals - Los Angeles

Maska za lice Jessice Albe

Za masku Jessica Alba pomiješa 1/2 šalice grčkog jogurta, po žlicu kave i kokosova ulja te limun. Na čisto suho lice i vrat umasira masku te ostavi deset minuta. 

Svatko ima svoj gušt: Neki na plaži odmaraju, drugi dolaze s kolicima punim 'rekvizita'
Svatko ima svoj gušt: Neki na plaži odmaraju, drugi dolaze s kolicima punim 'rekvizita'

Pasta od grožđa daje svježinu 

Grožđe i brusnice bogati su vitaminom A i C te štite kožu od sunčeva oštećenja, kaže dr. Oz. Pomiješajte rukama ili u blenderu šalicu crnoga grožđa bez sjemenki, šalicu svježih brusnica, dvije žličice soka od grejpa i vrećicu želatine bez okusa. Neka se pasta hladi 45 minuta dok se ne zgusne, nanesite je na lice, ostavite je 15 minuta i isperite toplom vodom. 

Ova pasta pomaže i pri uklanjanju mrlja od starenja. Ako vam je koža lica napuhnuta, pomiješajte zgnječenu bananu, žlicu meda i nekoliko kapi narančina soka. Držite je na licu 20 minuta pa isperite. Kako biste hidratizirali kožu lica i smanjili bore, pomiješajte po četvrtinu šalice jagoda i jogurta. Ostavite na licu 20 minuta te isperite hladnom vodom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...