Lifestyle

Komentari 1

Fen nije samo za kosu: S njim možete učiniti još mnogo toga

Fen nije samo za kosu: S njim možete učiniti još mnogo toga

Osim za sušenje kose, fen se može iskoristiti za razne stvari. Primjerice jako je koristan ako želite ukloniti etikete, ukrasiti tortu ili izvaditi sliku iz albuma. Ima zaista mnogo funkcija

1. Izvaditi sliku iz albuma

Ako želite izvaditi fotografiju iz albuma s donjom ljepljivom stranom, poslužite se fenom. Vrući zrak pomoći će pri odljepljivanju, ali radite to nježno. 

POGLEDAJTE VIDEO: Riješite se zadaha od luka

2. Riješite se prašine s teško dostupnih mjesta 

Poput sjenila lampe. Upalite hladni zrak na sušilu za kosu i usmjerite prema dijelu odakle želite očistiti prašinu. Odlično služi kod umjetnog cvijeća, polica za knjige, lampi, kompjutora i nepravilnih oblika drveta. 

3. Izravnajte plastične zavjese za tuš ili podmetače za stol

Ako vam se plastična tuš-zavjesa izgužva, a vi je želite vratiti u prvobitno stanje usmjerite vrući zrak iz fena prema problematičnom mjestu. Samo pazite da ne približite fen preblizu, pogotovo ako je zrak jako vruć da se ta tanka plastika ne bi počela topiti. 

4. Ukrašavanje torte

Želite li izravnati glazuru na torti, upalite hladan zrak i 'potjerajte' glazuru u željenom smjeru. Ako je želite pak učiniti sjajnijom, upalite na kratko vrući zrak.

5. Uklanja tragove voštanih boja

Ako vam dijete šara po zidovima voštanim bojama, ne živcirajte se. Pripremite spužvicu namočenu s malo deterdženta, ali prethodno usmjerite vrući zrak iz fena prema problematičnom mjestu. Približite se koliko možete. Boja će se otopiti, pa je samo pokupite sa spužvicom i očistite. 

6. Uklanja etikete

Papirnate naljepnice na plastici ili staklu najlakše ćete skinuti ako usmjerite fen s vrućim zrakom prema njoj, piše Dominvrt.

Najčitaniji članci