
Odvojite malo vremena i napravite ovu fantastičnu tortu od jabuke i ukusne karamele. Ssstojci se odlično slažu, a ovu tortu zavoljet će cijela vaša obitelj
Sastojci:
POGLEDAJTE VIDEO:
Postupak:
Istucite snijeg od bjelanjaka i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Dodajte žumanjak i izmiksajte ga sa snijegom, pa lagano umiješajte silikonskom lopaticom bademe, prašak za pecivo i brašno. Izlijte smjesu u okrugli kalup za torte. Stavite peći u pećnicu na 170°C, oko 25 minuta.
Zakuhajte marmeladu sa sitno sjeckanim oguljenim jabukama. Umiješajte u punjenje malo vode, prokuhajte i ostavite neka se malo ohladi. Kad se počne stiskati, prelijte ga preko biskvita u kalupu i ohladite.

Izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu i burbon vanilijom pa ga pomiješajte. Premažite preko nadjeva od jabuka i stavite u hladnjak.
Zakuhajte šećer i vodu, pa kuhajte dok se ne karamelizira. Umiješajte zagrijano slatko vrhnje i miješajte dok ne dobijete kompaktan preljev. Izlijte ga po torti i pospite sjeckanim bademima.