Firentinska fina torta od jagoda | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Firentinska fina torta od jagoda

Firentinska fina torta od jagoda
1

Fina i lagana torta s biskvitom od keksa, kandiranih trešanja i badema u kombinaciji s neodoljivom puding kremom sa svježim sirom s dodatkom likera od naranče i jagodama

VIDEO

Za ovu ukusnu i osvježavajuću tortu s jagodama trebat će vam 30 minuta pripreme, a bi će je dovoljno za šestero ljudi. Uživajte!

Sastojci:

100 g čokolade, 150 g čokoladnih keksa, 12 kandiranih trešanja, 100 g sjeckanih badema, 75 g maslaca, vrećica pudinga s okusom slatkog vrhnja, žlica jestivog škroba, 300 ml mlijeka, 70 g šećera, 250 ml slatkog vrhnja, četiri žlice likera od naranče, 200 g svježeg sira, 750 g jagoda, 50 g gotove čokoladne glazure, listići badema

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bogata dolina Neretve: 'Naše jagode nisu nikad bile ovako ukusne. U njima nema kemije!' 00:48

Priprema:

Krupno nasjeckajte čokoladu i otopite je na pari. Sameljite kekse, a kandirane trešnje nasjeckajte na sitno pa sve izmiješajte s bademima i maslacem. Smjesu rasporedite u kalup za tortu i stavite papir za pečenje. Podlogu ostavite tri sata u hladnjaku da se stisne.

Razmutite prašak za puding, škrob i mlijeko. Zakuhajte ostatak mlijeka sa šećerom i slatkim vrhnjem, umiješajte razmućeni prašak za puding, kratko ga prokuhajte i ostavite da se ohladi. Umiješajte liker od naranče i svježi sir. Jagode stavite na stranu za ukrašavanje.

Savjeti i recepti za izradu finih prirodnih sladoleda kod kuće
Savjeti i recepti za izradu finih prirodnih sladoleda kod kuće

Ostatak narežite i umiješajte u kremu. Namažite je i ostavite četiri sata u hladnjaku. Jagode dopola umočite u otopljenu čokoladnu glazuru. Poslažite ih po torti i ukrasite listićima badema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Studentica Nika otvorila bar u Vodicama inspiriran Tajlandom: 'Cijeđene lubenice su nam hit'
RADI, STUDIRA I SNIMA ZA TIKTOK

Studentica Nika otvorila bar u Vodicama inspiriran Tajlandom: 'Cijeđene lubenice su nam hit'

Beach bar Melon Bay otvorila je studentica novinarstva Nika Elez, a na ideju je došla kad je otputovala u Tajland i probala svoje najdraže voće u cijeđenom obliku
Evo na što su se Česi na Jadranu 1984. godine žalili novinarima
NA DANAŠNJI DAN

Evo na što su se Česi na Jadranu 1984. godine žalili novinarima

Plus+ Turisti iz Čehoslovačke u vrijeme bivše Jugoslavije nisu bili na glasu kao turisti koji vole potrošiti. Jedan je čak dao izjavu za Večernji list kako bi objasnio zašto je to tako