Lifestyle

Komentari 0

Fonokinoteka za kraj godine donosi izdanje s tri programa

Fonokinoteka za kraj godine donosi izdanje s tri programa

Programska linija kina Kinoteka posvećena glazbi i zvuku, predstavlja u subotu, 19. prosinca 'Plan za bijeg', svoje posljednje ovogodišnje izdanje koje će razigrati maštu oslanjajući se isključivo na sluh

Projekt je nastao u suradnji s RadioTeatrom Bajsić i Multimedijalnom kolibom, a sastoji se od tri programske cjeline: Radiowalk – kino za misli, koncerta trija Nina Bajsić te male radiofonijske izvedbe Bajsove vrpce. Umjetnička voditeljica projekta je Pavlica Bajsić Brazzoduro.

POGLEDAJTE VIDEO:

Radiowalk ima i elemente izvedbe uživo, ovaj put koncert Nine Bajsić, uz glazbenu pratnju Jasmine Bojić i Vida Adama Hribara koji će uz autorske skladbe izvoditi i pjesme iz radiodrama i filmova.

Kako se napominje, taj radijski program 'slušateljima šapuće u uho, čita misli, emitira kraća radiofonska djela i pomaže da grad vidite drugim očima i ušima koketirajući pritom s Nevidljivim gradovima Itala Calvina.'

Autorica koncepta je Pavlica Bajsić Brazzoduro, a suradnici na projektu su Sven Medvešek, Dino Brazzoduro i Nenad Marić.

'Bajsove vrpce' autorska su posveta radu Zvonimira Bajsića sastavljena od fragmenata njegovih dramskih tekstova i radiodramskih i dokumentarnih emisija, a na njima su zabilježeni tipični junaci njegovih drama, 'mali ljudi koji žele preko crte', koji u svojim stanovima i dvorištima traže i stvaraju prostore slobode i unutarnje pobune.

Njima se suprotstavlja dokumentarni materijal: grad u minutama prije spavanja, glazbenik koji se vraća s koncerta, pogrebi i rodilišta, jednom riječju – život, dodaje se u najavi.

Redatelj teksta je Hrvoje Korbar, dramaturginja je Pavlica Bajsić Brazzoduro prema tekstu Zvonimira Bajsića, autor glazbe je Maro Market, izvođači su Sven Medvešek i Maro Market, a za zvučne zapise zadužen je Dino Brazzoduro.

Najčitaniji članci