Regionalna food blogerica otkrila je što voli u kuhinji, što ju je pokrenulo da pokrene blog, a i kreirala je osvježavajući sladoled za naše čitatelje. 21. srpnja će održati radionicu na temu ljetnih jela...
Food blogerica Nevena Zelunka Cvijetić kuhat će u Zagrebu
Nećete vjerovati, ali najfotogeničnije posuđe su stare, zagorjele tave, one koje se bojite pipnuti, kaže srpska blogerica Nevena Zelunka Cvijetić.
- S druge strane, lijepe, sjajne i nove tave izgledaju baš loše - otkriva Nevena, jedna od najpoznatijih food blogerica u regiji, s bloga ‘Hleb i Lale’, koja će u petak, 21. srpnja, u Zagrebu održati radionicu O’Cool u organizaciji O’Snove o pripremanju osvježavajućih ljetnih jela, pića te stiliziranju i fotografiranju hrane.
- Najviše volim kuhati brza i hranjiva jela, primjerice, kvinoju s brzo prženim povrćem i pečenim jajem na oko, tako da ćemo i na radionici naučiti kako brzo pripraviti fine i zdrave obroke - govori Nevena, kojoj je najdraža prostorija u kući, pogađate, kuhinja.
- Ona je vrlo je jednostavna, ima puno svjetla i zauzima središnju poziciju. Drugim riječima, ništa mi ne može promaknuti - smije se Nevena te dodaje da je to najveća prostorija u kući.
- Imam osjećaj da je to prostorija koja najbolje oslikava stanje moje duše. Najdraže kod nje mi je jer ju je osmislio i izveo moj suprug - zaključuje Nevena, koja je za čitatelje 24sata kreirala jednostavni sladoled koji će osvježiti vruće dane.
Nevenin Nice Cream
Sastojci: 2 zamrznute banane (izrezane na kolutove prije zamrzavanja), šalica zamrznutih višanja (bez koštice), žličica ekstrakta vanilije, 200 ml kokosova mlijeka
Priprema: Zamrznute banane i višnje stavite u multipraktik i ispulsirajte nekoliko puta. Dodajte vaniliju i kokosovo mlijeko pa miksajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Prebacite u posudu u kojoj ćete zamrzavati sladoled. Miješajte dobro i stavite u zamrzivač na 3-4 sata. Sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite na sobnoj temperaturi da se malo opusti 15-20 minuta prije posluživanja. Možete dodati i čokoladu, bademe ili kokos, ali prije zamrzavanja sladoleda.
Na blogu nudi neobične vegetarijanske recepte
Blogerica Nevena kaže da voli kuhanje, putovanja i jednostavnost. Fotografiranje i stiliziranje hrane uvijek ju je posebno zanimalo te ju je upravo to inspiriralo da započne pisati blog o hrani na kojem možete pronaći malo neobičnije vegetarijanske recepte.