Lifestyle

Komentari 147

Frizerka je izgubila pola svoje težine: Sad je neprepoznatljiva

Frizerka je izgubila pola svoje težine: Sad je neprepoznatljiva

Cijeli život sam gledala super vitke žene na televiziji i u reklamama. Ja sam uvijek bila veća. Ali, sad sam i ja jedna od tih žena, mršavljenje mi je promijenilo život na bolje, rekla je ova uporna djevojka

Ellen Davies (21) iz Londona odlučila je promijeniti život kad je imala 16 godina i nije mogla pronaći maturalnu haljinu svoje veličine, morala je putovati dva sata do trgovine s velikim brojevima kako bi se nekako ugurala u jednu. 

POGLEDAJTE VIDEO Kako izgledaju obroci Meghan Markle:

Odrekla se prehrane bogate ugljikohidratima i prerađene hrane. Umjesto toga glad je utaživala proteinskim napitcima i vegetarijanskim obrocima. Izgubila je nešto više od 63 kilograma, doslovce je prepolovila težinu, no tad je njezino tijelo ostalo prepuno viška kože koja je visila na sve strane. To je riješila estetskim zahvatima, a počastila se i povećanjem grudi - danas izgleda fantastično.

Prisjetila se tog dana kad je s majkom tražila maturalnu haljinu.

- Vjerujem da je moj put mršavljenja počeo sa 16 godina jer sam se tada spremala ići na maturu. Tražila sam haljinu moje veličine, bila sam shrvana. Mama i ja morale smo putovati više od dva sata do trgovine koja je bila opskrbljena velikim brojevima takvih haljina, što je bilo apsolutno ponižavajuće. Nakon toga sam počela jako brinuti o težini i tijelu - ispričala je i dodala da joj je nedugo nakon toga liječnik dijagnosticirao sindrom policističnih jajnika, što je bio dodatni udarac i motivacija da smršavi.

- Rekao mi je da ću morati smršavjeti želim li riješiti svoje stanje i jednog dana biti u mogućnosti imati djecu. Plakala sam satima zbog činjenice da je moja težina uzrokovala tako ozbiljan zdravstveni problem, ali to me učinilo još odlučnijom da promijenim navike, što sam i učinila - dodala je.

Opisala je primjer svoje prehrane prije i sad:

PRIJE

DANAS

Ubrzo nakon što je počela jesti puno zdravije, osjećala se toliko dobro, kako nije već godinama. Imala je više energije, bila je bolje raspoložena... Šest mjeseci kasnije odlučila se prebaciti na vegetarijanski način prehrane. Tad je počela gubiti višak kilograma bez da je pazila koliko čega pojede. Nakon godinu dana je prepolovila težinu.

U rujnu 2019. godine liječnici su joj predložili abdominoplastiku i podizanje grudi s implantatima kako bi se riješila ružnog viška kože i izgledala ljepše. 

Priznaje da ju je bilo strah jer nikad u životu nije bila na kirurškom zahvatu, no nije željela pokleknuti kad je već stigla toliko daleko. Spomenute zahvate platila je 13.000 funti, oko 115.000 kuna, a rezultat ju je oduševio. Prvi put se mogla pogledati u ogledalo i biti zadovoljna onim što vidi. 

- Cijeli život sam gledala super vitke žene na televiziji i u novinama, u reklamama... Ja sam uvijek bila veća, zbog čega sam se osjećala kao div. Ali, sad sam i ja jedna od tih žena, mršavljenje mi je promijenilo život na bolje - rekla je.

- Neki momci koji su me ismijavali u školi sad pokušavaju koketirati sa mnom i kad ih odbijem, osjećam se sjajno. Mnogi ljudi koji su na internetu vidjeli moje putovanje do vitke linije kažu da sam im inspiracija. Mali koraci stvaraju velika postignuća i, iako može proći puno vremena kako biste vidjeli rezultate, nemojte odustati. Nema vremenskog ograničenja i nema ispravnog ili pogrešnog, samo napravite ono što vam se čini ispravnim i vaš će život postati toliko bolji - zaključila je, a prenosi Daily Mail.

Na Instagramu je pokazala dečka s kojim je, kaže, jako sretna.

Najčitaniji članci