Lifestyle

Komentari 23

Gastro novitet: Svi su ludi za 'hrvatskim ćevapima' koji se nazivaju 'mljevenici'...

Gastro novitet: Svi su ludi za 'hrvatskim ćevapima' koji se nazivaju 'mljevenici'...

Restoran Inst@food na Kajzerici predstavio je mljevenike - jelo slično ćevapima koje dolazi u domaćoj lepinji od pizza tijesta uz francusku salatu i porciju luka...

Zagrebački restoran Inst@food, smješten na Kajzerici, odlučio je napraviti i prve hrvatske ćevape, odnosno njihovu inačicu.

- S obzirom na to da se BiH smatra zemljom ćevapa, odlučili smo pokrenuti nešto što bi baš bilo naše, hrvatsko. Da ne bismo uvrijedili ljude iz susjedne nam države i nazvali ćevapima, odlučili smo napraviti - mljevenike - rekao nam je Domagoj Delač, vlasnik Inst@fooda.

POGLEDAJTE VIDEO: Najljući burger radi se u Požegi

- Dugo smo birali sastojke, isprobavali što je najbolje. Ovaj put naši su stalni gosti sudjelovali u isprobavanju naših ideja, sve dok nismo došli do završnog proizvoda koji nas je sve oduševio. Iz toga proizlazi da će se kod nas mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u omjeru u kojemu će prevladati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan - objašnjava Delač.

- Mjesta u restoranu ima dovoljno, kako na prostranoj terasi, tako i u lijepo uređenom prostoru unutra. U porciju ulazi osam velikih mljevenika (350 g mesa), porcija pomfrita, luk-salata s bučinim uljem, zdjelica domaće francuske salate i svježe pečena topla domaća lepinja od pizza tijesta - govori Delač. Inst@food je i dosad imao zanimljivu ponudu, u njoj su se našli burgeri i pizze u napoletana stilu koji svojim sastojcima predstavljaju hrvatske regije, a sad su spremni napraviti i korak dalje.

- U ponudu uvrštavamo i burger unique. Riječ je o spravljanju burgera s individualnim pristupom i to tako da, ako zatražite takvu vrstu burgera, šef kuhinje izlazi pred gosta, razgovara s njim o njegovim preferencijama, a poslije mu na temelju toga priprema jedinstveni burger - govori nam vlasnik. 

- Nedavno je završio Zagreb Burger festival i svi smo se uvjerili koliko ljudi vole tu vrstu hrane. U tom dijelu Novog Zagreba ima sjajnih restorana sa sličnom ponudom, od Mrava, Burger bara, Grizzli bara, preko našeg Inst@fooda. Odlične burgere ima poznati reper Renato Đošić Renman, koji ih prodaje u Sigetu - zaključuje. 

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL NAPUŠTENO - ZAPUŠTENO:

Najčitaniji članci