Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Generacija XL: Zbog sve veće djece, uvodit će nove brojeve

Generacija XL: Zbog sve veće djece, uvodit će nove brojeve
1

Djeca su danas u prosjeku tri cm veća nego prije trideset godina, ali su i 10 cm šira u struku pa treba mijenjati konfekcijske brojeve, a krivac je pretilost i ljenčarenje

VIDEO

Tekstilna industrija prisiljena je mijenjati konfekcijske oznake za djecu staru od četiri do 16 godina jer se ljudsko tijelo u proteklih 35 godina jako promijenilo, piše Daily Mail.

Usporedba podataka o mjerama djece iz 1978.g britanskog Instituta za standard i današnja 3D analiza više od 3000 djece otkrila je da su se djevojčice i dječaci u struku u prosjeku proširili za 10 cm. Tako standardne veličine postaju sve veće, a povećanje tjelesne mase posljedica je unosa većeg broja kalorija, hrane prepune hormona i premalo kretanja.

Dok je 1978. prosječna djevojčica s 11 godina bila visoka 146 cm, s opsegom prsa od 71 cm i bokova 78 cm, danas je viša za tri cm, u prsima šira za sedam, a u bokovima za četiri cm.

Ni dječaci nisu imuni na pretilost. Oni su danas u prosjeku viši za tri cm, s opsegom prsa većih devet centimetara te opsega bokova širih za sedam centimetara, izvijestili su istraživači.

- Nekadašnje konfekcijske veličine danas su zastarjele jer većina djece ne nosi ono što se nekoć smatralo prosjekom. Tako se djetetu od četiri godine bira ona namijenjena za šestogodišnjaka - kaže predsjednik Britanskog  tekstilnog društva Avalon, Ed Gribbin.

Dodaje kako je većina studija, uključujući i onu Svjetske zdravstvene organizacije, utvrdila da su djeca sve veća zbog sjedilačkog načina života i previše šećera u prehrani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom