Lifestyle

Komentari 55

Genijalno! Probajte odličan trik koji tjera sve muhe van iz kuće

Genijalno! Probajte odličan trik koji tjera sve muhe van iz kuće

Sve što vam treba je prozirna vrećica, voda i nekoliko sjajnih kovanica kako bi učinili svoj prostor nedobrodošao muhama, a na ovaj način ćete ih protjerati i iz kuhinje gdje osobito vole zujati i skupljati se oko hrane

Ususret ljetu većina se ljudi veseli visokim temperaturama i sunčanim danima, no postoji napast koja nam taj doživljaj redovito kvari - muhe. Kako u toplim danima prozore redovito ostavljamo otvorenima, one se rado zavlače i zuje po kući, osobito u kuhinji gdje ih privlači miris hrane.

U videu pogledajte zanimljivosti o drugoj poznatoj ljetnoj napasti, komarcima:

Ideja da nam muha skače po hrani većini je gadljiva, no donedavno se činilo da za to nema lijeka - osim lopatice koja ih ubija.

No, jedna je žena osmislila rješenje koje tjera muhe van iz kuhinje, a ubrzo su ga na Facebook stranici Hinch Army Cleaning Tips proglasili 'genijalnim', piše Heart.

Trik za tjeranje muha

Ono što trebate napraviti je napuniti plastičnu vrećicu s vodom i unutra staviti nekoliko sjajnih kovanica. Idealno je da prozirna vreća s vodom visi negdje u blizini prozora ili kojeg god već puta muhe koriste kako bi ušle u dom.

Uz post na Facebooku korisnica grupe je napisala 'Nevjerojatno, inače ljeti uvijek imam 5-6 muha koje lete po kuhinji, a otkako sam stavila vrećicu, nema ni jedne.

Inspiraciju je pronašla u ovom videu s trikom, mada je sama u vodu dodala kovanice:

U čemu je štos? Naime, muhe ne vole vodu, zbog toga i sumanuto ulaze u naše domove pred kišu. Refleksija vode, kao i novčića, učinit će im naš prostor odbojnim, pa ako i u njega zalutaju, brzo će izaći.