Lifestyle

Komentari 85

Ginekolozi: 'Ne gurajte četkicu za zube u vaginu - opasno je'

Ginekolozi: 'Ne gurajte četkicu za zube u vaginu - opasno je'

Riječ je o masturbaciji električnom četkicom za zube. Ginekolozi tvrde kako se time riskira oštećenje osjetljive kože oko genitalija te između ostalog, nije higijenski

Priča o ljudima koji se samozadovoljavaju vibrirajućim uređajima je sve više pa stručnjaci upozoravaju na novi trend koji bi mogao biti izuzetno loš za zdravlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Riječ je o masturbaciji električnom četkicom za zube. Ginekolozi tvrde kako se time riskira oštećenje osjetljive kože oko genitalija te između ostalog, nije higijenski.

- Sve što nije posebno dizajnirano za ulazak u vaginu, nemojte tamo stavljati - ističu.

O tome je govorila i ginekologinja, dr. Anne Henderson.

- Brinem se za sve koji koriste električnu četkicu za zube za bilo što drugo osim za čišćenje zuba. Struktura i oblik četkice, bez obzira na to koji se dio koristi, mogu potencijalno ozlijediti ili uzrokovati traume na osjetljivom vulvnom području, posebno na klitorisu.

Osobito je opasno ako se koristi agresivnija glava za čišćenje - rekla je.

Trend su pokrenule žene na Redditu koje su se samozadovoljavale električnom četkicom pa anonimno podijelile pozitivna iskustva. Dr. Henderson savjetuje seksualne igračke za masturbaciju te ističe kako se putem interneta mogu kupiti i za manje od 5 funti (40 kuna).

- Postoji toliko stvari koje mogu poći po krivu da se ne isplati riskirati - govori.

Liječnik iz Kalifornije nedavno je na Twitteru reagirao na mit o češnjaku u rodnici koji rješava gljivične infekcije. Naglasio je kako to nije istina i ženama savjetovao da to ne rade.

Na to se osvrnula ginekologinja dr. Jen Gunter koja je rekla da bi upravo to moglo pogoršati infekciju.

- Bakterije iz tla mogu biti patogene - izjavila je.

Britanski časopis Marie Claire morao je povući članak o stavljanju peršina u vaginu kako bi se potaknula menstruacija. Ispričali su se, a ginekologinja dr. Sheila Newman je njihovu praksu nazvala izrazito neodgovornom.

- Postoji samo nekoliko stvari koje trebaju ući u vaginu, ali povrće nije jedno od njih - ističe.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci